3D printmarkt

Prototyping en MNE gaan samen verder

De Belgische beurzen Prototyping en MNE slaan de handen ineen. Vanaf 2020 gaan ze samen verder, met als thema geavanceerde prototyping en industriële maaktechnologie. De eerste editie vindt op 5 en 6 februari plaats.

 

Focus Belgisch beursduo op waardeketen van ontwerpen tot maken en vermarkten

 

Dat de beide beurzen zich gezamenlijk gaan presenteren is geen toeval, laten de organisatoren weten. De korte tijd die fabrikanten hebben om nieuwe (industriële) producten naar de markt te bregen en de toenemende mass customization, vereisen een geoliede wisselwerking tussen snel en innovatief ontwerpen, engineering en produceren. De mission statements ‘Advanced Prototyping’ en ‘Industrial production technology from A-Z’ van respectievelijk Prototyping 2020’ en ‘MNE 2020’ zeggen alles: de volledige waardeketen van ontwerpen tot maken én vermarkten, vormt het businessmodel van de toekomst.

Lees het artikel voorafgaand aan Prototyping 2019 over hoe het ontwerpproces verandert door tools als VR en AR

Totaal aanbod

Prototyping heeft zich tot nog toe vooral gericht op ontwerpers, productontwikelaars en engineeringteams. Met steun van Howest Industrial Design dat voor de inhoudelijke programmering zorgde, heeft het event meer dan 2.500 bezoekers aan zich weten te binden. MNE is het netwerkevent, dat in de niet-Machineering jaren wordt gehouden. Met 150 exposanten en net geen 3.00 bezoekers is dit het tweejaarlijkse netwerkevent voor de maakindustrie en de machinebouw. Op woensdag 5 en donderdag 6 februari 2020 kunnen creatieve productontwikkelaars, industriële maakbedrijven en machinebouwers voor het eerst op één locatie het technologie-aanbod ontdekken voor ontwerpen, engineering, prototypen en produceren of assembleren van industriële componenten.

Van 27 tot en met 29 maart dit jaar kunnen bezoekers in Brussel terecht voor de nieuwe editie van Machineering, die Belgische machinebouw en engineeringbeurs die dit jaar 10 speciale routes heeft uitgezet voor de bezoekers.

Meer informatie: prototyping-mne@kortrijkxpo.com

Back to top button