ManufacturersTechnology

Prodways grondlegger Engineer of the Year

Grondlegger van Prodways DLP technologie, André-Luc Allanic, is in Frankrijk uitgeroepen tot Engineer of the Year. Tegelijkertijd maakt de Franse 3D printerfabrikant bekend de 70e ProMaker 3D printer te hebben verkocht en de eerste SLS printer uit de nieuwe lijn ProMaker P1000.

 

André-Luc Allanic geldt als een van de wereldwijde 3D print pioniers. Al in de begin jaren ’90 ontwikkelde hij 3D printers en ontwierp snelle stereolithografie printers. Zijn bedrijf Optoform kwam in 2001 in handen van 3D Systems en 2007 ging de Franse engineer aan de slag met een nieuw bedrijf, waarin voor het eerst de gepatenteerde Moving Light technologie werd toegepast. Dat is nog steeds de kerntechnologie van de huidige generatie DLP-printers van Prodways, sinds enkele jaren onder de vleugels van Groupe Gorgé. Het Franse blad Usine Nouvelle kent hem voor zijn baanbrekend werk de award Engineer of the Year 2016 toe.

 

Prodways
Een onderdeel geprint op de nieuwe ProMaker P1000, waarvan een maand na de introductie de eerste is verkocht.

Prodways verkoopt eerste ProMaker P1000

Nieuwe lijn ProMaker P4500

Dit valt samen met enkele andere mijlpalen voor het bedrijf. Prodways heeft recent de 70e 3D printer verkocht. Het gaat om een printer uit de ProMaker lijn. De printer gaat gebruikt worden voor het printen van spuitgietmatrijzen. Ook is de eerste ProMaker P1000 verkocht. Dit is de nieuwe lijn instap SLS-printers, die op Formnext enkele weken geleden officieel is vrijgegeven voor de verkoop. Deze SLS printer heeft een prijskaartje van nog geen € 100.000 euro en wordt vooral gezien als een machine voor bedrijven die nieuw in deze markt stappen. Aan de andere kant van het spectrum is er de nieuwe ProMaker 4500, mee ontwikkeld door de Chinese partner Farsoon. Deze ProMaker P4500 heeft een 600 mm grote cartridge, zodat hogere producten geprint kunnen worden. Deze industriële 3D printer komt in 2017 op de markt. BASF heeft voor deze SLS printer een nylon 6 poeder ontwikkeld. Dit materiaal is tegen hogere temperaturen bestand. De P4500 zal in vier versies op de markt komen, waarvan de P4500 HT geschikt is voor het nylon 6 poeder.

 

Versterking service en applicatie-ontwikkeling

Samenwerking met LSS

LSS gaat het onderhoud en applicatie ontwikkeling voor de Promaker P printers doen in Europa. Philippe Laude, directeur van Prodways Groep: “Prodways is nu gepositioneerd als een van de leidende bedrijven in de toepassing van het sinteren van polymeer poeders. Met deze tripartite samenwerking tussen Prodways, Hunan Farsoon en LSS kunnen we op het hoogste niveau service en onderhoud te bieden, applicatie-ontwikkeling en R&D middelen delen.” LSS is een Oostenrijks bedrijf met een vestiging nabij Dortmund (D).

Prodways wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Nextstep3D

 

Back to top button