ApplicationsTechnology

Pop-up restaurant Food Ink gaat 3D voedsel printen in Venlo

Wie dinsdag 12 april de 3D Food Printing conference in Venlo bezoekt, kan meteen een vorkje mee prikken bij het 3D printed food pop-up restaurant dat byFlow met z’n internationale partners die dag opzet. De Nederlandse 3D printerfabrikant heeft samen met onder andere topkok Mateao Blanche het initiatief genomen voor Food Ink. In het rondtrekkend pop up restaurant gaat een team real time 3D voesdsel printen. En nog meer.

 

byFlow start met internationale partners Food Ink

byFlow, ontstaan vanuit het FabLab Maastricht, heeft een jaar geleden een 3D printer op de markt gebracht waarmee je een groot aantal materialen kunt 3D printen, The Focus. Het is bovendien een draagbare printer. Vlak na de introductie werd al eens bij AH in Eindhoven gebak gepersonaliseerd voor de klanten door chocola op een biscuitbodem te printen. De printer is niet alleen voor chocola geschikt, maar ook voor pizzadeeg, geitenkaas en een heleboel ander voedsel. Kortom: je kunt dus met één 3D printer niet alleen de borden en accessoires voor het diner printen, maar ook de maaltijd.

 

Food Ink start wereldtournee

Floris Hoff, de ontwikkelaar van byFlow, heeft vorig jaar contact gelegd met chef kok Mateo Blanch van La Boscana bij Barcelona en een aantal andere partijen (waaronder 3D Samba dat de receptuur ontwikkelt) en daar is The Food Ink uit voortgekomen. Deze formule behelst een pop-up restaurant waarmee byFlow de wereld gaat rond trekken. Venlo is de eerste stad die in Nederland wordt aangedaan. Dinsdag 12 april vindt hier de 3D Food Printing conference plaats, georganiseerd door Jakajima. Het bijzondere aan Food Ink is dat alles uit de 3D printer komt, dus niet alleen het sterrenmenu maar ook de borden, kandelaars en al het andere dat je op een mooi gedekte tafel verwacht. Het idee is dat aan tafel de deelnemers gaan discussiëren over de mogelijkheden die 3D printen kan bieden maar ook over duurzame voedselvoorziening, gezonde voeding en hoe nieuwe technologieën zoals 3D printen kunnen aansluiten op het veranderend eetgedrag van de mensen en de uitdagingen die de bevolkingsgroei op het gebied van voedsel met zich meebrengt.

Na Venlo gaat Food Ink aan een tour over de hele wereld starten: van Dubai en Seoul tot Rome, Parijs en Las Vegas. Meer informatie over byFlow vind je hier. En op deze plek kun je alles lezen over 3D Food Printing conference. Helaas, alle couverts zijn uitverkocht.

 

Back to top button