3D print experts

Peter Weijmarshausen treedt terug als CEO Shapeways

Oprichter Peter Weijmarshausen treedt terug als CEO van Shapeways. Hij blijft wel actief binnen de raad van bestuur van het 3D printservicebedrijf.

 

Oprichter blijft actief in raad van bestuur

Precies 10 jaar geleden heeft Peter Weijmarshausen Shapeways opgericht. Toen nog onder de vleugels van Philips in Eindhoven. Na de oversteek naar de VS heeft het bedrijf vleugels gekregen, mede door de gemakkelijkere toegang tot venture capital. Ondertussen beschikt Shapeways zowel in de VS als in Nederland over meerdere 3D printfabrieken.

 

Pioniersrol in consumenten 3D printen

In een toelichting op zijn stap zegt de entrepreneur: “Dit is de kans om een stap terug te zetten. Om te reflecteren op wat we bereikt hebben, terwijl ik mijn eigen hoofdstuk in dit verhaal mee laat wegen.” Weijmarshausen is in tien jaar tijd erin geslaagd om een hechte community van gebruikers rond het 3D printbedrijf te vormen. Op het Shapewaysplatform zijn ondertussen talloze shops operationeel, waar anderen 3D geprinte producten kunnen bestellen die door community leden zijn ontworpen. Albert Wenger, directeur van Shapeways, zegt dat Weijmarshausen hiermee een echte pioniersrol in 3D printen voor consumenten heeft vervuld. “Hij heeft Shapeways uitgebouwd tot de leidende martplaats.

 

Meer dan 3.000 producten per dag

COO Tom Finn neemt voorlopig de taken van CEO op zich. De raad van bestuur gaat ondertussen op zoek naar een vervanger. Shapeways is de grootste 3D printcomunity. Dagelijks worden meer dan 3000 unieke producten 3D geprint. Op jaarbasis komen er al meer dan 1 miljoen unieke producten uit de 3D printfabrieken in de VS en Eindhoven.

Foto: Linkedin profiel

 

 

Back to top button