Technology

Nokia’s mobiele fabriek met Figure 4 3D printer

Nokia heeft samen met partners zoals 3D Systems op de Hannover Messe de Factory in a Box 2.0 gedemonstreerd. In een container is een complete productie infrastructuur geplaatst. Omdat alle dataverbindingen in deze mobiele fabriek via 4G/5G draadloos zijn, kan zo’n mobiele fabriek binnen enkele uren ergens worden opgebouwd.

Productiecapaciteit binnen enkele uren beschikbaar

Veel interesse

“Afgaande op de respons kunnen we zeggen dat er veel potentieel in de Factory in a Box zit”, zegt Grant Marshall, VP Supply Network & Engineering bij Nokia. Nokia heeft de eerste versie van deze mobiele fabriek vorig jaar getoond; dit jaar was in Hannover de container uitgebreid met een aansluiting op Nokia WING, het wereldwijde IoT-netwerk om data te verzamelen en te verwerken. Nokia DAC (Digital Automation Cloud) zorgt voor de veilige verbinding.

Agile productie in Industrie 4.0 tijdperk

De Factory in a Box is een mobiele unit waarmee binnen enkele uren op locatie productiecapaciteit wordt opgebouwd. Nokia wil met dit concept laten zien dat in het Industrie 4.0 tijdperk maakbedrijven binnen enkele uren hun capaciteit kunnen aanpassen op veranderende omstandigheden. Onderdeel van het concept was dit jaar de Figure 4 Standalone 3D printer van 3D Systems, naast Virtual and Augmented Reality technologie. De semi-geautomatiseerde productie workflow is volledig geïntegreerd in Nokia WING.

Tijdkritische applicaties

Nokia Digital Cloud is een 4G draadloos netwerk dat geoptimaliseerd is voor industriële toepassingen. Omdat het hoge snelheden garandeert, kunnen er tijdkritische applicaties op draaien. Maakbedrijven kunnen Nokia DAC onder andere gebruiken voor het nauwkeurig positioneren van producten. Een volledig werkende mobiele fabriek kan binnen enkele uren operationeel zijn. Nokia heeft de mobiele fabriek opgebouwd met systemen van in totaal 12 partners in dit project.

Back to top button