ApplicationsTechnology

Luxexcel 3D print brillenglazen op sterkte voor Vuzix Blade AR bril

Luxexcel gaat brillenglazen op sterkte 3D printen voor de augmented reality bril Vuzix Blade. Deze slimme bril wordt in Las Vegas op de gadgetbeurs CES 2018 gelanceerd. Voor het Nederlandse bedrijf is dit een nieuwe markt, met een flink groeipotentieel.

 

3D printen brillenglazen op sterkte groeimarkt voor Nederlands bedrijf

Brillendragers die wel eens een AR headset hebben gedragen, zullen toegeven dat het geen ideale combinatie is. En al helemaal niet als, zoals bij de Vuzix Blade, de bril draagbaar is geworden. “60 procent van de Amerikaanse bevolking heeft oogcorrectie nodig. Zonder op maat gemaakte lenzen, zal deze groep nooit de nieuwe augmented reality producten volledig kunnen benutten”, zegt Hans Streng, CEO van het Eindhovense 3D printbedrijf.

 

Luxexcel biedt een complete oplossing aan voor het op maat ontwerpen en 3D printen van glazen op sterkte.

Complete 3D print oplossing

Dat wordt dus voor deze groep opgelost met het 3D printen van de lenzen, precies op de sterkte die de opticien of de oogarts voorschrijft. Luxexcel biedt hiervoor het Luxexcel VisionPlatform aan, een compleet 3D print systeem voor de brillenindustrie. 3D gedrukte brillenglazen zijn volgens het Nederlandse bedrijf de volgende revolutie in oogcorrectie. Ze bieden namelijk de volledige vrijheid van lens-ontwerp en vrijheid om slimme functies in een oogheelkundige lens te integreren. Het in Nederland ontwikkelde systeem combineert de software om de lens te ontwerpen, de hardware en het materiaal in één oplossing.

Nieuwe generatie AR brillen

Deze toegang tot het AR/VR-segment is volgens de CEO van Luxexcel slechts een klein deel van het potentieel van de 3D printtechnologie. Paul Travers, CEO van Vuzix:”We zijn blij dat met de 3D gedrukte brillenglazen op voorschrift van Luxexcel een veel breder publiek kan genieten van ons unieke nieuwe product, de Vuzix Blade”. De nieuwe Vuzix Blade is de volgende generatie AR brillen, die naar de markt komt samen met een app en een community die toepassingen voor de slimme bril ontwikkelt.  Het platform is open voor andere partijen die toepassingen willen ontwikkelen. Voor toepassingen in het bedrijfsleven kan de slimme bril direct gekoppeld worden aan het Wifi netwerk. De slimme bril is er in een consumenten en speciale versie voor professionele toepassingen. Om AR beter toegankelijk te maken heeft Vuzix met name aandacht besteed aan het draagcomfort en het design. En daar passen de glazen op sterkte perfect in.

Foto’s Luxexcel en Vuzix.

 

Back to top button