Materials

LPW Technology: poederkwaliteit tijdens transport bewaken

Doordat additive manufacturing richting de productie opschuift, gaan er heel andere kwaliteitsregels gelden. LPW Technology heeft daarom de Powdertrace ontwikkeld. Het is een slimme container voor het transport van metaalpoeder voor 3D-printers. Daarnaast heeft het bedrijf Powdersolve gelanceerd.

 

Sensoren monitoren continu zaken zoals de vochtigheid, de temperatuur, druk en trillingen en het zuurstofgehalte tijdens het transport. Hierdoor houden zowel de fabrikanten of leveranciers van de poeders als de ontvangers van de zending zicht op wat er tijdens het transport is gebeurd. De container kan 500 kilo poeder bevatten.

LPW Technology
De transportcontainer waarmee de omnstandigheden waaronder het poeder vervoerd wordt, worden gemoinitored.

 

Powdersolve: online datasets

Daarnaast heeft het bedrijf Powdersolve gelanceerd. Dit is een online systeem voor het verzamelen, opslaan en managen van karakteristieken van verschillende poeders. Het systeem kan onder andere gebruikt worden voor het ontwikkelen van strategieën voor het hergebruik van het poeder dat niet belicht wordt, om zo kosten te besparen en tegelijk de kwaliteit van de producten te waarborgen. LPWTechnology legt zich sinds de start in 2007 helemaal toe op de poedertechnologie, oorspronkelijk voor lasercladden, nu meer en meer voor additive manufacturing. Het produceert onder meer enkele nickel- en titaniumlegeringen die voldoen aan de standaarden van ASTM en DIN. Bij de titaniumlegeringen zijn de poeders zowel geschikt voor de poederbedmachines, de laser metal deposition technologie alsook voor de elektronenstraalmachines. Het bedrijf fabriceert zelf poeders, maar werkt bijvoorbeeld ook nauw samen met Avio Aero, de Italiaanse 3D-printdochter van GE.

LPW Technology 

Back to top button