Technology

Layertec en Design Solutions gaan verder als Visiativ

CAD- en 3D printerleverancier heeft groeiambities in Beneluxmarkt

De activiteiten van Layertec en Design Solutions in de Benelux gaan vanaf 1 februari verder onder de naam Visiativ. Beide bedrijven maken al sinds eind 2018 deel uit van het Franse bedrijf. Door de rebranding moeten de Beneluxbedrijven beter aansluiten bij de merkuitstraling van het moederbedrijf.


Layertec is in de Benelux leverancier van 3D printers van zowel Desktop Metal, Formlabs als Ultimaker. Design Solutions is een van de grootste resellers van Solidworks in de Benelux. Hoewel ze deels hun eigen markt hadden, was er overlap. Het Franse beursgenoteerde bedrijf Visiativ Group bundelt nu de activiteiten.

Nederland en België

Design Solutions gaat verder als Visiativ Nederland. De vestiging in Aalst heet vanaf nu Visiativ België. Door de activiteiten van Visiativ Industry Solutions, leverancier van Catia en Delmia, onder te brengen bij de twee landenorganisatie, zijn alle Solidworks producten geconsolideerd in een bedrijf. Voor de gebruikers van Solidworks betekent dit dat ze het volledige gamma kunnen kiezen, inclusief Catia, Delmia en Enovia. Daarnaast is de wereldwijde expertise van de groep beschikbaar. Door de integratie met het Franse moederbedrijf te versterken, zal de toegevoegde waarde door de schaalgrootte beter tot z’n recht komen. Daarnaast zullen de oplossingen van het Visiativ Innovation Platform in de Benelux op de markt gebracht worden, waaronder betaalbare, krachtige Data Management, Customer Portal en Spare Parts oplossingen voor het MKB

Visiativ 3D Printing is onder andere leverancier van de Desktop Metal printers.

Layertec nieuwe webshop

De 3D printactiviteiten van Layertec gaan voortaan verder onder de naam Visiativ 3D Printing. De combinatie met de designactiviteiten maken de onderneming een partner voor de maakindustrie in de Benelux die bezig is met innovatie en digitalisering. Onder het motto Sharing is growing wil Visiativ Benelux nog meer inzetten op partnerschappen met klanten. Ook heeft het bedrijf een stevige groeiambitie.

De webshop van Layertec is niet alleen vernieuwd maar heeft ook een nieuw internetadres gekregen.

Back to top button