design

Laatste ronde voor Design for AM Challenge 2020

Wie dit jaar de Design for Additive Manufacturing Challenge 2020 wil winnen, heeft nog een kleine maand de tijd. 1 februari is namelijk de deadline voor de designwedstrijd van Additive Industries. De internationale competitie lijkt een goed podium te zijn voor design engineers die een loopbaan in de AM industrie ambiëren.


Het rijtje met winnaars van de jaarlijkse designwedstrijd van Additive Industries bevat inmiddels een aantal winnaars die de design challenge gebruikt hebben om ook internationaal aan de weg te timmeren.

Internationaal podium

K3D, dat met het snijmes voor broodbaklijnen in 2019 de winnaar was, presenteerde zich onlangs nog op Formnext op de stand van Additive Industries. Het Italiaanse Aidro ging in 2018 met de award naar huis. 3D metaalprinten is sindsdien alleen maar nadrukkelijker een vaste productietechniek geworden bij de fabrikant van hydrauliekinstallaties. Momenteel is Aidro een van de bedrijven die meedoen aan het Europees project naar de mogelijkheden om additive manufacturing op een gecertificeerde manier in te zetten in de olie- en gasindustrie. Gilbert Peters, die met zijn achterwiel ophanging voor de elektrische motorfiets enkele jaren geleden won, is inmiddels een van de vaste consultants bij Additive Center in Eindhoven. Cassidy Silbernagel, die twee jaar na elkaar de Design for AM Challenge won, heeft zijn promotieonderzoek afgerond en werkt inmiddels als Creative Mechanical Design Engineer, met design for AM als specialisatie in Canada. Op zijn LinkedIn pagina’s vind je een aantal interessante artikelen over herontwerpen van de behuizing van een elektromotor, om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die additive manufacturing biedt. Met dat idee bond hij in 2016 ook de strijd aan voor de award, die hij destijds won in de studentencategorie. Een jaar later won hij opnieuw in de studentencategorie.

De winnaars van 2019.

Challenge 2020: deadline nadert

Tot 1 februari 2020 kun je nog meedoen aan de challenge van 2020, opnieuw als professional of als student. De winnaar van de 6e Design for AM Challenge 2020 wordt bekend gemaakt tijdens de Additive World Conference op 1 april in Eindhoven. De inzendingen worden beoordeeld door een vakjury. De design challenge wordt ondersteund door Altair Engineering, Autodesk, Ultimaker, MakerPoint en CECIMO. Meer informatie vind je hier.

Back to top button