Materials

Innofil3D breidt uit naar China en VS

Innofil3D, de filament dochter van BASF 3D Printing Solutions, trekt zowel naar de Chinese als de Noord-Amerikaanse markt. Daags voor de start van Formnext maakt het Duitse moederbedrijf bekend dat Innofil3D een partnerschap aangaat met Jet-Mate Technology in China en een distributieovereenkomst sluit met M. Holland in de VS.

 

“Omdat de VS de grootste markt is voor filament, willen we onze activiteiten daar versterken”, zegt Jeroen Wiggers, business directeur 3DP Solutions for Additive Extrusions bij het 3D printbedrijf van BASF. De overeenkomst met M. Holland in Northbrook betreft het distribueren van de Innofil 3D filamenten op de Noord-Amerikaanse markt. Het gaat niet alleen om de polymeermaterialen die in Emmen zijn ontwikkeld en worden geproduceerd, ook om het nieuwe metaalgevulde Ultrafuse.

 

Aziatische markt ontwikkelen

Het filamentportfolio bestrijkt het hele toepassingsgebied van prototyping tot en met productie op industriële schaal met 3D printen. Het partnerschap met Jet-Mate Technology in Tjanjin in China is de opstap naar een sterkere aanwezigheid van Innofil3D in de Aziatische markt. Jeroen Wiggers: “Voor ons is Azië een belangrijke markt. We zullen verdere distributiekanalen ontwikkelen en Ultrafuse filamenten in 2019 in de Aziatische markt introduceren.”

 

Back to top button