Manufacturers

Industrieel metal AM-systeem Made in Switzerland

Impact 4530 werkt met vacuüm in de bouwkamer en tot 4 lasers

De Zwitserse machinebouwgroep United Grinding lanceert een industrieel metal AM-systeem, de IRPD Impact 4530. het industriële AM-systeem is in Zwitserland ontwikkeld door IRPD, een dochterbedrijf dat nauw samenwerkt met ETH Zürich en Inspire.


Het gaat om een laser powderbed fusion systeem, voorzien van 2 of 4 lasers (elk 1 kW) en er wordt geprint in een gegoten bouwkamer onder vacuüm. Deze keuze is gemaakt vanwege de stabiliteit, de nauwkeurigheid en de reproduceerbaarheid. De Impact 4530 wisselt in de machine automatisch het werkstuk van de bouwkamer naar een tweede station, waardoor de machine na een kwartier kan doorgaan met de volgende buildjob.

AM zal belang winnen

United Grinding CEO Stephan Nell zegt dat additive manufacturing komende jaren steeds belangrijker zal worden in de maakindustrie. “Als gebruikers van ‘3D-printmachines’ merkten we echter al snel dat deze machines een aanzienlijk optimalisatiepotentieel bieden op het vlak van gebruiksvriendelijkheid en herhalingsnauwkeurigheid. Om deze reden hebben wij besloten een eigen additieve bewerkingsmachine te ontwikkelen onder het merk IRPD.”

In de komende editie van 3D Print magazine besteden we meer aandacht aan deze industriële metaalprinter.

Back to top button