ApplicationsMaterials

Incase gaat telefoonhoesjes printen met Carbon M2

3D printerfabrikant Carbon heeft in Las Vegas op CES een samenwerking aangekondigd met Incase , producent van onder andere design beschermhoezen voor mobiele apparaten. Incease krijgt toegang tot 20 M2 Carbon 3D printers en het speciale materiaal voor het maken van beschermhoesjes. De samenwerking illustreert hoe 3D printen stilaan ook voet aan de grond krijgt in massaproductie.

 

 

Digitale oplossing vereenvoudigt supplychain voor Incase

Met de Digital Light Synthesis technologie van Carbon kunnen lattice structuren worden geprint, die met kunststofspuitgieten onmogelijk gemaakt kunnen worden. De combinatie van deze technologie en de nieuwe kunststoffen, zorgen ervoor de design beschermhoezen sterker zijn dan bestaande en tegelijkertijd lichter. Dankzij het ontwerpalgoritme van Carbon kunnen de hoesjes geoptimaliseerd worden om zo de bescherming van een mobiel apparaat bij stoten of vallen te verbeteren.

 

Nieuwe designmogelijkheden

In een toelichting op hun samenwerking, stellen de beide bedrijven dat de designteams heel nieuwe wegen kunnen inslaan om de absorbtie van een val of botsing te verhogen. Het UV uithardend polyuretheenhars geeft een bijzondere combinatie van een halfstijve structuur en tegelijkertijd sterke impactbestendigheid. Daarnaast wijst Incase erop dat door de hoesjes te gaan 3D printen, er veel sneller van ontwerp gewisseld kan worden. Er zijn immers geen kostbare gereedschappen meer nodig. “Samen met Carbon markeren we het begin van een nieuw tijdperk in de bescherming van mobiele devices”, zegt Andy Fathollahi, CEO van Incase. “We krijgen een snellere go-to-marketstrategie, vereenvoudigen de supply chain, hebben minder bewerkings- en prototypestappen nodig en bieden klanten de mogelijkheid om producten aan te passen.”

On demand en mass customization

De 3D printtechniek van Carbon M2 gebruikt zuurstof en licht om te printen. Samen met de Smart Part Washer zegt Carbon dat het on demand kunststof producten kan produceren en mass customizatrion mogelijk maakt. Incase krijgt in eerste instantie 20 Carbon M2 printers voor de productie.

Back to top button