3D print experts

Igal Zeitun (ex-Stratasys) wordt CTO bij XJet

Het Israëlische XJet heeft twee nieuwe topmanagers benoemd. Igal Zeitun wordt CTO, Yaron Hermeche neemt de financiële portefeuille op zich als CFO. XJet presenteert deze week de 3D printtechnologie voor zowel metaal als keramiek op Rapid in Pittsburgh.

 

Igal Zeitun

Vooral met de benoeming van Igal Zeitun als Chief Technology Officer haalt de Israëlische 3D printerfabrikant veel ervaring in huis. Hij werkte namelijk sinds bijna 14 jaar voor Stratasys, waar hij sinds 2014 de R&D activiteiten rond de PolyJet technologie heeft geleid, de technologie van de Objet printers. Zeitun heeft overigens ook nog een poos voor HP gewerkt waar hij wereldwijd verantwoordelijk was voor de support. Ongetwijfeld komen deze kennis en ervaring hem ook van pas nu XJet de 3D printtechnologie gaat uitrollen.

 

Yaron Hermeche

CFO met ervaring bij Objet

Ook de nieuwe financiële topman heeft ervaring in de 3D print industrie. Van 2005 tot 2008 is Yaron Hermeche namelijk CFO en COO geweest bij Objet Geometries. Daarin wist hij het bedrijf van een omzet naar 17 miljoen naar 80 miljoen dollar te leiden. In 2012 zijn Objet en Stratasys samengegaan.

XJet bestaat sinds 2005 en heeft een op injettechnologie gebaseerd 3D printproces ontwikkeld, de NanoParticle Jetting technologie. Aanvankelijk alleen voor metaal, maar sinds vorig jaar 3D print het ook technisch keramiek. Deze week presenteert het bedrijf de technologie op de Amerikaanse markt tijdens Rapid, het jaarlijks event van SME.

 

Back to top button