Applications

Hofleverancier Amerikaanse overheid met WarpSpee3D naar parts-on-demand

Om de volgende stap te zetten in de productie van vervangingsonderdelen als ze nodig zijn, neemt het de belangrijkste toeleverancier van de US Army de WarpSpee3D metaalprinter in gebruik. Groot formaat 3D printen en parts-on-demand zijn twee van de gebieden waarvoor de Australische AM-technologie ingezet gaat worden.  


Parts-on-demand: daar wil het Amerikaanse leger naar toe. Verleden jaar is er een nieuwe strategie uitgevaardigd door het Amerikaanse ministerie van defensie waarin additive manufacturing nadrukkelijk wordt gepositioneerd als maaktechnologie voor de verschillende defensieonderdelen. De strategie stelt een gemeenschappelijke AM-visie vast samen met vijf strategische AM-doelstellingen. In juni 2021 publiceerde het ministerie de DOD-instructie 5000.93 over het gebruik van Additive Manufacturing.

Het Australische leger tijdens een van de testen in het veld (foto Spee3D/Australian Army)

Spee3D bouwt op ervaring leger Australië

Nu wordt dus een vervolgstap gezet. Het Australische Spee3D heeft de afgelopen jaren samen met de Australische defensie al de nodige ervaring opgedaan met 3D metaalprinten. Dat is gedaan zowel tijdens oefeningen waarbij in de bush is geprint als met de productie van gecertificeerde onderdelen voor de marine. De WarpSpee3D is een speciaal voor defensie ontwikkelde variant van de Spee3D metaalprinters, die gebruik maken van kinetische energie om de metaalpoeders te smelten. Philips Federal en het Amerikaanse leger hebben eerder al de LightSpee3D van het Australische concern gebruikt.

Leger en toeleverancier gaan verder ontwikkelen

De machine komt bij het innovatiecentrum van Philips Federal in Rock Island, een locatie die gedeeld wordt met het leger. De toeleverancier én de US Army gaan beide de machine gebruiken om de toepassingen voor additive manufacturing verder te ontwikkelen. Met name gaat het om groot formaat applicaties en parts-on-demand productie voor het leger. John Harrison, Global Director van Phillips Additive, zegt: “Sinds 2020 is de Spee3D-technologie een uitstekende aanvulling gebleken op het gebied van innovatiedoelstellingen van het Rocket Island AM center. De nieuwe WarpSPEE3D printer stelt ons in staat onze scope te vergroten en geavanceerde prestaties te leveren bij de ontwikkeling van grootformaattoepassingen voor expeditietroepen in de VS”.

Vorig jaar heeft het Australische leger aangetoond dat het met de WarpSpee3D tijdens operaties in het veld onderdelen kan 3D printen, certificeren en valideren. Hiermee heeft het leger onderdelen van pantservoertuigen vervangen.

Back to top button