3D printmarktManufacturers

Gefertec volledig in handen van B.I.G.

Mede-oprichters verkopen hun aandelen

De Berlin.Industrial.Group heeft alle aandelen van Gefertec in handen. Nadat het verleden jaar al de 10% van EMAG wist te kopen, hebben nu de twee oprichters van Gefertec hun aandelenpakket ook verkocht.


Berlin.Industrial.Group (B.I.G.) is al vanaf de start mede-aandeelhouder geweest van de startup die WAAM-technologie (3DMP) industrialiseert. Enkele jaren geleden heeft de machinebouwgroep EMAG zich ingekocht, maar dat pakket aandelen is verleden jaar al van eigenaar verwisseld. Nu hebben ook de beide oprichters en medebestuurders Tobias Röhrich en Georg Fischer hun aandelen verkocht.

Speelruimte om verder te groeien

“Gefertec beschikt nu over de nodige speelruimte beschikt om de positie in de groeiende 3D printmarkt uit te bouwen en de versterken”, zegt Igor Haschke, directeur van Gefertec en eigenaar van B.I.G. Met name in de VS is de vraag naar de WAAM-systemen groot. Gefertec heeft de Wire-Arc AM-technologie (3D metaalprinten met lasdraad en een booglasproces) geïndustrialiseerd in een 3- of 5-assige machine die door operators van CNC-machines relatief eenvoudig geprogrammeerd kan worden. Het AM-systeem wordt geleverd samen met CAM-software en een kwaliteitscontrole systeem. De machine is met name interessant voor de productie van middelgrote tot grote onderdelen.

Hightech oplossingen

B.I.G. is een groep hightech bedrijven in verschillende markten, maar elk met een hightech oplossing op hun eigen domein. In het portfolio zit onder meer Scansonic, dan lasersystemen bouwt voor onder andere de automobielindustrie. Metrolux, een ander bedrijf van B.I.G. is specialist in optische meettechnologie voor het verbeteren van laserprecisie en -consistentie. Flying parts is een productiebedrijf dat voor derden enkelstuks als ook kleine series produceert. Dat gebeurt op de Gefertec machines. Twee andere spelers in de industrie zijn Picum MT, dat mobiele bewerkingsmachines bouwt voor het bewerken van grote toepassingen, en MotionLab. Berlin. Dit is een geïntegreerde maker space voor hardware oplossingen dat onder meer alle startups van de groep ondersteunt.

Back to top button