3D printmarkt

GE breidt belang in Arcam verder uit

GE gaat het belang in Arcam uitbreiden. Het Amerikaanse concern heeft overeenstemming bereikt met zowel Elliot Management als Polygon Investment Group om hun aandelen te kopen. Daarmee komt het belang uit op 95 procent. De transactie wordt nog voor het einde van 2017 afgerond.

 

Volledige overname binnenkort realiteit

GE moet wel dieper in de buidel tasten voor de resterende aandelen. Afgesproken is dat de resterende aandelen voor SEK 345 van eigenaar verwisselen. Verleden jaar wees Elliot Management het bod van SEK 285 af. Het hedgefund dacht aanvankelijk ook een hoger bod af te kunnen dwingen voor de aandelen SLM Solutions, dat GE destijds eveneens wilde overnemen. Die deal liep echter spaak doordat de Amerikanen snel overeenstemming bereikten met Concept Laser, dat sindsdien onder de vlag van GE Additive opereert.

 

Van de beurs

Bij het Zweedse Arcam hebben de beleggers van Elliot Management dus meer succes. Als de deal rond is, bezit GE 95% van alle aandelen Arcam. Dat is voldoende volgens de Zweedse wetgeving om de resterende aandeelhouders te dwingen hun stukken af te staan. GE kondigt eveneens aan dat Arcam een procedure start om het aandeel van de Nasdaq af te halen. Recent heeft het topmanagement van Arcam aangekondigd het bedrijf te verlaten. Met deze aandelendeal heeft het management van GE Additive de touwtjes bij de producent van EBM machines volledig in eigen hand.

 

Back to top button