3D print experts

Frank Herzorg beste CEO AM industrie

Frank Herzog, oprichter en CEO van Concept Laser, is voor de tweede keer uitgeroepen tot beste CEO in de Additive Manufacturing Industry. Deze award wordt elk jaar toegekend door het Britse blad European CEO. Frank Herzog en Concept Laser hebben in 2016 alles bij elkaar 6 awards gewonnen.

 

Oprichter en Concept Laser winnen 6 internationale awards

De award voor de beste CEO in de AM industrie ging voor de tweede keer op rij naar de baas van Concept Laser. De selectie wordt gemaakt door een netwerk van journalisten, trendwatchers en insiders uit de industrie. De jury selecteert de winnaars uit een shortlist die door de lezers wordt samengesteld. Deze week worden tijdens het World Economic Forum in Davos alle winnende CEO’s in een speciale editie gepresenteerd.

 

Beste pionier

Frank Herzog is eveneens uitgeroepen tot de beste pionier in de maak- en 3D printindustrie. Ook dit is een onderscheiding uit de businesshoek, toegekend door de lezers van het eveneens Britse European Business magazine. Met 65 patenten en 120 patent toepassingen heeft Herzog volgens de lezers van het blad een belangrijke stempel gedrukt op de sector.

 

Top 500 snelst groeiende Duitse bedrijven

Misschien wel belangrijker voor de onderneming, die overigens recent deels is gekocht door GE, zijn de andere awards. Concept Laser heeft eigenlijk door het hele jaar 2016 heen meerdere onderscheidingen in de wacht gesleept. Dat begon in februari 2016 met het winnen van de International Additive Manufacturing Award. Deze werd binnen gehaald met het QMeltpool concept. Daarnaast is het bedrijf door Focus uitgeroepen tot een van de groeikampioenen 2017. Focus heeft een lijst samengesteld van de 500 bedrijven die tussen 2012 en 2015 een bijzondere hoge groei van de verkopen hebben gerealiseerd. Concept Laser is in deze lijst op de 155e plek beland. In deze periode groeide de omzet van 17,7 miljoen euro naar 67,3 miljoen, een gemiddelde jaarlijkse groei van 56%. Concept Laser heeft ook de Beierse Innovatie Award 2016 gewonnen. Deze onderscheiding is in de wacht gesleept met eveneens het QM Meltpool 3D kwaliteitmonitoring systeem voor de 3D metaalprinters. Tot slot wist de fabrikant van 3D metaalprinters op de Materialica beurs in München de Materialica Design + Technology Award te winnen met het nextgen spaceframe dat is ontwikkeld en gemaakt op een van de Concept Laser machines.

 

 

Back to top button