3D printmarkt

Formnext al bijna op niveau 2022

Beurs wordt internationaler dan ooit

Twee maanden voor de start hebben zich al 771 exposanten aangemeld voor Formnext 2023. Ze hebben ingetekend voor meer dan 50.000 m2 expositieruimte. Daarmee staan de cijfers bijna op het niveau van vorig jaar. 


Sacha F. Wenzler, Vice President Formnext bij beursorganisator Messago, is tevreden met deze cijfers. “Zelfs in economisch uitdagende tijden neemt additive manufacturing een prominente rol in in de ontwikkeling van industriële productie.” Hij schrijft dit toe aan het concurrentievoordeel dat industrieel 3D printen biedt. En dat is precies de focus van Formnext, waar je als bezoeker hiervoor de juiste partners vindt.


Tot nog toe 771 exposanten aangemeld voor AM beurs

laser cladden
Scandinavië is dit jaar partnerland. In Zweden is onder andere lagerfabrikant SKF die additive manufacturing inzet en daartoe vorig jaar het Belgische LCV heeft overgenomen.

Internationaler dan ooit

Formnext 2023 wordt internationaler dan de voorgaande edities. Momenteel is meer dan 60 procent van de exposanten afkomstig van buiten Duitsland. Qua landen paviljoens doet voor de eerste keer Canada Makes mee, net als Australië. De Scandinavische landen zijn dit jaar partnerland. In het Nordic paviljoen op de beurs staat een groot aantal AM-bedrijven en kennisinstituten uit de Scandinavische landen. Hier wordt onder andere het potentieel van AM belicht in toepassingen in de olie- en gasindustrie, kweekvissen farms, de maritieme industrie en andere sectoren. 

Marktplaats voor 3D print service providers

De beurs ruimt dit jaar een bijzondere plek in voor de AM service providers. De 3D printbedrijven die voor derden werken staan dit keer in het nieuwe Service Provider Marketplace deel van Formnext. Dit wordt samen met Daimler Truck and Buses georganiseerd. Service providers tonen hier toepassingen voor de automotive industrie. OEM’s zoals Daimler Buses en Brose tonen hoe zij additive manufacturing hebben geïntegreerd in hun bedrijfsprocessen. 

Nieuw conferentieprogramma over 3 podia

Formnext kiest dit jaar voor een  nieuwe opzet van het conferentieprogramma. Er zijn drie podia, elk met een eigen thema: Industry Stage, Application Stage en Technology Stage. De podia zijn verspreid over de hallen. De start up challenge vindt voor de negende keer plaats. En de Werkgroep AM van VDMA zal op de beurs toepassingen uit de verspanende industrie tonen. De BE-AM showcase zal een real-life toepassing uit de constructie-industrie tonen. In een symposium worden de trends en nieuwe ontwikkelingen van AM voor de constructiewereld toegelicht 

Formnext 2023 vindt plaats van 7 tot en met 10 november in Messe Frankfurt

Back to top button