Applications

F1 fans kunnen hun eigen parfumfles 3D printen

Formula 1, de organisatie achter de F1 races, heeft afgelopen weekend tijdens de race in Dubai een lijn F1 parfums gelanceerd. Bijzonder zijn de flesjes voor elk F1 geurtje: deze zijn 3D geprint. In de loop van 2020 komen er meer F1 parfums op de markt en krijgen kopers uiteindelijk de kans om hun eigen flesje te personaliseren en te 3D printen met DLP-technologie.

 


Dat additive manufacturing veelvuldig wordt ingezet om de prestaties van de F1 wagens te verbeteren, is niks nieuws. Additive Industries klant Alfa Romeo Sauber doet niks anders. In Abu Dhabi is afgelopen weekend echter 3D printen op een andere manier geïntroduceerd in het F1 circus.

100 sets voor 10.000 dollar

Formula 1 heeft in samenwerking met Designer Parfums een nieuwe parfumlijn geïntroduceerd. Het parfum zit in 3D geprinte flessen, die qua design een link hebben met de wereld van de snelle racewagens. Designer Parfums heeft vijf geuren ontwikkeld en is het eerste parfummerk in de wereld dat additive manufacturing inzet voor een consumentenproduct als parfum. Hou wel rekening met prijzen vanaf $10.000 voor de limited edition (vijf geuren, oplage 100 stuks) die in Dubai is geïntroduceerd.

De van titanium 3D geprinte parfumfles.

Van titanium geprint parfumflesje

Fluid Symmetry is een van de geurtjes die afgelopen weekend is geïntroduceerd. De parfum zit in een 3D geprint flesje van titanium. Vanaf april 2020 vind je de flesjes F1 parfum bij retailers. Tegen die tijd betaal je $250 voor een geurtje. Dan worden de parfumflessen 3D geprint met DLP-technologie van Carbon. De kwetsbare fles zit dan in een soort exoskelet dat op de Carbon machines geprint wordt. Later kunnen consumenten hun eigen fles gaan ontwerpen. De consumentenlijn komt in april op de markt, op tijd dus voor de Max Verstappen fans die een maand later naar Zandvoort gaan.

Back to top button