Technology

Automatisch sorteerproces custom series moet cost-per-part verlagen

Parts on Demand en AM-Workflow slaan handen ineen om identificatieproces verder te automatiseren

Parts on Demand en AM-Flow werken samen aan het verder automatiseren van het AM productieproces. De focus ligt op het optimaliseren van het identificatie- en sorteerproces van ‘custom series’ producten met minimale afwijkingen en/of unieke geprinte codes.


“Productie snel, lokaal en flexibel maken. Dat is wat we bij Parts on Demand met industrieel 3D printen doen. Naar mate volumes groter worden en producten meer op elkaar lijken, wordt ons sorteerproces complexer en neemt het kostbare tijd in beslag. Het verder ontwikkelen van een systeem om dit soort ‘custom series’ automatisch te kunnen sorteren en verwerken is essentieel. Het zorgt voor een beter schaalbaar proces”, zegt Neil van Es, CEO bij Parts On Demand.

Handmatige processen tot een minimum beperken

Digitaliseren van hele AM-workflow

Voor deze stap werkt het Utrechtse 3D printbedrijf samen met AM-Flow, gespecialiseerd in end-to-end workflow automatisering voor de AM-industrie. Het verder optimaliseren van de productherkenning en het sorteren is cruciaal om additive manufacturing op te schalen naar serieproductie. Het zorgt voor meer kostenefficiëntie. Automatisch herkennen en sorteren zorgt daarnaast ervoor dat de stap na het 3D printen gedigitaliseerd kan worden waardoor de totale AM-workflow verder gedigitaliseerd wordt. Stefan Rink (CEO AM-FLOW) “Additive Manufacturing is een serieus alternatief voor traditionele massa productiemethodes. Om kosteneffectief te produceren moet de gehele digitale workflow optimaal ingericht zijn en handmatige processen tot een minimum beperkt worden. Met deze samenwerking zijn wij straks nog beter in staat deze end-to-end industrialisatie te bieden.”

Hands-on op productielocatie

AM-Flow en Parts on Demand werken aan de optimalisatie van productherkenning en -sortering in de productiefaciliteit van het printservicebedrijf in Utrecht. Het project wordt mede gefinancierd door het MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT).

Back to top button