Technology

Carima lanceert op Formnext siliconen rubber voor 3D printen

De Koreaanse 3D printen fabrikant Carima heeft een elastisch siliconen rubber ontwikkeld voor de eigen lijn 3D printers. Carima denkt dat het materiaal op termijn geschikt kan worden gemaakt voor medische toepassingen. Carima neemt deel aan Formnext in november.

 

Carima heeft vorig jaar in Duitsland voor het eerst de C-CAT 3D printtechnologie gedemonstreerd. Dit is een 3D printtechnologie waarbij een vloeibaar polymeer wordt belicht en lokaal uitgehard. Carima doet dit continu, waardoor het 3D printen van kunststof producten sneller verloopt dan bij andere toepassingen van DLP-technologie. De snelheid ligt bij een laagdikte van 20 µm op ongeveer 1 cm per uur. Andere DLP-printers halen snelheden tot 3 cm per uur.

In toekomst wellicht voor medische toepassingen

 

carima
Het elastisch printmateriaal van Carima is voor het eerst te zien in Europa in Frankfurt op Formnext.

Dit jaar neemt Carima deel aan Formnext (15 tot 17 november Frankfurt) en presenteert daar onder andere een nieuw materiaal. Het is een elastische siliconen rubber. Een van de toepassingen waar het Koraanse bedrijf aan denkt is geleidingen voor chirurgische ingrepen. Ook als printmateriaal voor specimen van organen, als oefenmateriaal voor medici, ziet men mogelijkheden. Op termijn zou het zelfs geschikt gemaakt moeten kunnen worden voor het 3D printen van menselijke organen. Byungkeu Lee, CEO, zegt: “Het is noodzakelijk om zowel de lijn 3D printmaterialen als de lijn 3D printers uit te breiden om de 3D printindustrie verder te ontwikkelen.” Zijn strategie is er op gericht om Carima te ontwikkelen tot een van de leidende partijen in deze sector.

7e plek in industriële 3D printmarkt

Carima heeft een tijdje geleden een financiële injectie van 17 miljoen U$ gekregen voor het ontwikkelen van zowel 3D printtechnologie als materialen. Volgens het Wholers report staat het bedrijf op de 7e plek qua marktaandeel in de industriële 3D printmarkt. Door de Koreaanse overheid is het bedrijf recent aangeduid als een leidend bedrijf in de 3D printindustrie in het Aziatische land. Naast de C-CAT technologie bouwt het ook 3D printers met de meer gewone DLP-technologie, de im-j 3D printers.

 

Back to top button