Technology

EOS treedt toe tot Mindsphere World

EOS treedt toe tot Mindsphere World e.V, de associatie die het open IoT platform Mindsphere promoot. Door de 3D printers via EOSConnect te koppelen aan het IoT platform, wordt de 3D printtechnologie geïntegreerd in de IoT wereld, wat zowel qua bedrijfsvoering als planning en onderhoud nieuwe mogelijkheden biedt.

3D printers makkelijker te integreren in Iot platform van Siemens

IoT platformen zoals Mindsphere van Siemens zijn in snel tempo bezig om hun ecosystemen uit te bouwen. Daarvoor willen ze grote partijen aan zich koppelen, zoals EOS dat daarmee in de voetsporen stapt van Festo en Kuka. Ook die partijen hebben zich al bij de associatie aangesloten.

 

Digitalisering doorontwikkelen

Tobias Abeln, CTO bij EOS, ziet de koppeling naar Mindsphere als de logische volgende stap. Hiermee kunnen zowel de data- als de productstroom in serieproductie verder geoptimaliseerd worden. “Maakprocessen worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Industrieel 3D printen speelt een sleutelrol op dit vlak. Het gaat allemaal om digitale verbondenheid van conventionele een additieve technieken. Met Mindsphere World werken we samen met de juiste bedrijven om deze ontwikkeling te promoten.”

 

Digitale marktplaatsen

EOS werkt onder andere aan een koppeling tussen de 3D printers en MES/ERP systemen. Door de combinatie van EOSConnect en Mindsphere kunnen de 3D printers straks opgenomen in de nieuwe digitale marktplaatsen die ontstaan. Dit is een typisch voorbeeld van een toepassing op een IoT platform. EOS ziet hierin tevens de kans om productiedata via het platform zonder dataverlies door te sturen naar kwaliteitsborging- en analysesystemen. Ook het zichtbaar maken van KPI’s is een van de toepassingen die makkelijker worden. De connectiesoftware in de 3D printers fungeert als een gateway om de productiedata veilig door te sluiten naar de applicatie op het IoT platform.

 

Waarde aan ecosysteem toevoegen

Jan Mrosik, voorzitter van de directieraad van Mindsphere World, zegt blij te zijn met de toetreding van EOS. De kennis van additive manufacturing die de fabrikant meebrengt draagt bij aan de verdere ontwikkeling van Mindsphere en nieuwe applicaties. “Dat voegt duidelijke waarde toe aan ons ecosysteem.”

EOS wordt in de Benelux vertegenwoordigd door BenderAM 

 

Back to top button