3D printmarktManufacturers

EOS neemt Vulcan Labs over

EOS heeft Vulcan Labs gekocht. Daarmee komt de vorig jaar verzelfstandigde dochter van Stratasys in Duitse handen. Het Vulcan team gaat bij EOS Noord-Amerika aan de slag. De overname past in de marktbewegingen door de industrialisatie 3D printen.

 

Stratasys verkoopt applicatieteam

 

Vulcan Labs is in handen van Stratasys gekomen toen het enkele jaren geleden een servicebureau kocht. Het bedrijf heeft veel ervaring in hoe je powderbed fusion technologie naar echte serietoepassingen brengt. De oplossingen die Vulcan Labs in de loop van de tijd heeft ontwikkeld, richten zich zowel op het optimaliseren van de laserstrategie bij machines met meerdere lasers, closed loop meltpool controle, data loggen en de koppeling van de 3D printers aan de rest van de productiesystemen en geautomatiseerde poederhandling en poederkarakterisatie. Ook was het volop actief in de ontwikkeling van 3D metaalprinttechnologie. Nog geen jaar geleden heeft Stratasys Vulcan Labs in een aparte entiteit ondergebracht. Toenmalig CEO Ilan Levy zei daarbij dat het team goed aansloot op de investeringen van Stratasys in LPW en Stratasys Direct Manufacturing. Ondertussen heeft Stratasys onlangs aangekondigd dat het dit jaar met een 3D metaalprinttechnologie op de markt komt, maar geen powderbed fusion technologie.

 

Ondersteuning gaat verschil maken

EOS North America haalt met deze overname veel kennis in huis. “We vormen met dit team een dedicated engineering services groep, enkel gericht op het ondersteunen van onze klanten, wat soms geen standaardoplossingen vergt”, zegt Glynn Fletcher, president EOS North America. David Leigh, CEO van Vulcan Labs, krijgt een rol als CEO bij EOS North America. Volgens hem kan een bedrijf als EOS nu het verschil gaan maken bij klanten tussen succesvolle 3D printtoepassingen en geen succesvolle. Want nu de AM technologie van de theorie naar de praktijk verschuift, worstelen volgens hem veel organisaties met de vraag hoe AM te integreren in hun productieketens.

 

Nieuwe 3D printer voor Noord-Amerika

Glynn Fletcher ziet de overname van Vulcan Labs als het winnen van de jackpot, omdat EOS in een klap een ervaren team engineers in huis haalt. Het team gaat werken vanuit de EOS vestiging in Texas. Hier wordt ook de Integra P 400 gebouwd. Deze nieuwe 3D metaalprinter is momenteel alleen voor de Amerikaanse markt beschikbaar. De Integra P 400 is een in de VS ontwikkelde printer voor kunststoffen, geschikt voor meerdere materialen waaronder TPU, TPE en het nieuwe HT-23. De 3D printer is ontwikkeld voor serieproductie en heeft een bouwvolume van 420 bij 420 bij 500 mm, een 120W CO2 laser en een verwisselbaar bouwplatform. De Noord-Amerikaanse tak van EOS zit momenteel midden in de uitrol van deze 3D printer naar de markt.

 

Back to top button