ManufacturersTechnology

EOS en Additive Industries sluiten licentieovereenkomst

EOS en Additive Industries hebben een licentieovereenkomst getekend, zodat de Nederlandse fabrikant van 3D metaalprinters patenten van het Duitse bedrijf kan gebruiken. De overeenkomst wordt de komende jaren wellicht uitgebreid, laten de ondernemingen weten.

 

Additive Industries heeft enkele weken geleden de Metalfab1 gelanceerd. Deze 3D metaalprinter gebruikt laserlicht om metaalpoeders te smelten. Een belangrijk deel van de patenten voor deze laser metal fusion technologie is in handen van het Duitse EOS. Via licenties stelt het familiebedrijf de know how beschikbaar aan andere machinebouwers. “Wij zijn blij met de licentieovereenkomst met Additive Industries omdat dit de aantrekkelijkheid van additive manufacturing voor industriële toepassingen onderstreept”, zegt Mike Shellabear, directeur IP en technical support bij EOS.

 

Van lab naar fab

Ook Daan Kersten gelooft dat de samenwerking met EOS het 3D metaalprinten verder helpt richting de productie, precies de ambitie van Additive Industries, namelijk 3D metaalprinten van het lab naar de fabriek brengen. “Samen kunnen we deze nieuwe productietechnologie van het prototype domein naar factories of the future brengen.” Beide ondernemingen richten zich met de technologie op industriële high end markten, waarbij de focus ligt op het seriematig produceren van functionele onderdelen van metaal.

 

Customer award

Overigens heeft Additive Industries vorige week de Dutch Industrial Best Customer Award gewonnen voor de ontwikkeling en productie van Metalfab1. Deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt samen met de Dutch Industrial Suppliers Award. Dit is een initiatief van Link Magazine in samenwerking met ING Bank, softwareontwikkelaar ISAH en het Nederlands octrooibureau NLO. Bij de Customer Award beoordelen toeleveranciers hun klanten op 15 verschillende punten. 49 OEM’ers behaalden na een shifting de tweede ronde waarna er 5 finalisten, waaronder dus Additive Industries, overbleven.

 

Back to top button