3D printmarktTechnology

Duizendste EOS machine in Noord-Amerika is grote metaalprinter voor Sintavia

Lucht- en ruimtevaarttoeleverancier 3D print onderdelen tot 1 meter

EOS heeft de 1000e machine in Noord-Amerika geïnstalleerd. Dat is gebeurd bij Sintavia, een van de snelst groeiende AM-bedrijven in de VS. Het gaat om een aangepaste machine voor metaal additive manufacturing, gebouwd door EOS-dochter AMCM. Bijzonder is dat het systeem in staat is producten van 1 meter additief te produceren.


Markus Glasser, VP bij EOS, zei het deze week al in een interview in de december editie van 3D Print magazine: de Noord-Amerikaanse markt en met name de ruimtevaartindustrie doet het sinds medio 2020 heel erg goed.

“We hebben vorig jaar méér metaalprinters verkocht dan gepland.”

Lees hier het hele interview

De beide teams van EOS Noord-Amerika samen met het management van Sintavia bij de 1000ste EOS-machine in Noord-Amerika.

De orders uit de Noord-Amerikaanse ruimtevaartindustrie hebben de teruggang in de luchtvaartindustrie ruimschoots gecompenseerd. Dat de 1000e machine van EOS dan ook in Noord-Amerika terecht komt, is niet verwonderlijk. “Deze prestatie is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van EOS en een bewijs van de versnellende acceptatie van additieve productie in Noord Noord-Amerika”, aldus Andrew Snow, senior vice president van EOS Noord-Amerika.

Markt groeit naar $51 miljard

Sintavia is een van de bedrijven die meegroeien op de groei van additive manufacturing in Noord-Amerika. De nieuwe AMCM M 4K is alweer de 17e AM-machine die het bedrijf in Florida in gebruik neemt. “Constante innovatie, consistentie tussen machines en betrouwbaarheid van de productie zijn de redenen waarom lucht- en ruimtevaartfabrikanten van morgen vertrouwen op EOS vertrouwen,” zegt Brian Neff, CEO van Sintavia. In een recent onderzoeksrapport van Lux Research wordt voorspeld dat de AM-markt tegen 2030zo’n $51 miljard groot zal zijn.

Speciale groot formaat laserpoederbed machine

De 1000e EOS-machine is gebouwd door de divisie die speciale versies van de metaalprinters bouwt. De ACMC M 4K is een groot formaat metaalprinter, geschikt voor onderdelen tot 1 meter hoogte (450 bij 450 bij 1.000 mm bouwvolume) en voorzien van vier lasers (elk maximaal 1 kW). Sintavia richt zich met de AM-productie vooral op onderdelen voor de aandrijfsystemen van vliegtuigen, ruimtevaart en defensie. EOS opende al in 2001 de eerste eigen vestiging in de VS.

Back to top button