ManufacturersMaterials

Dropveter filament? 1 april!

Als iets te mooi is om waar te zijn, dan kun je er vanuit gaan dat het meestal niet waar is. Helaas, dat geldt ook voor het eetbaar Dropveter filament van 3D printerfabrikant dddrop.

 

Had je kunnen weten als in de laatste week van maart een eetbaar dropfilament voor FDM printers in de webshop van een 3D printerfabrikant verschijnt die dddrop heet. Precies: Dropveter filament blijkt een 1 april grap te zijn. En ben nu eerlijk: 3D printen heeft alleen zin als je waarde toevoegt. Welke waarde voert een eetbaar filament met dropsmaak toe als je een pondpak drop voor een paar euro in de supermarkt koopt?

 

Nieuwe materialen die wel echt zijn

Inderdaad, het filament is een 1 april grap, laat het bedrijf uit Doetinchem weten. Tal van klanten van dddrop zowel als CAD2M hebben afgelopen week een mailing ontvangen. Daarin zat een monster van het ddrop filament. Een geslaagde 1 april grap om aandacht te vestigen op de nieuwe industriële filamenten die dddrop sinds kort levert. Daaronder Pet-G carbon. Het gaat hierbij om een sterk materiaal, gevuld met koolstofdeeltjes. De treksterkte bedraagt 52,5 MPa. Ook een heel nieuw PP (polypropene) is nu in filamentvorm beschikbaar.

 

Back to top button