Technology

Dddrop lanceert nieuwe 3D printer met dubbele printkop

3D printerfabrikant dddrop heeft tijdens de CAD2M klantendag de nieuwe printer gepresenteerd. De dddrop Leader Twin is de opvolger van het eerste model en beschikt over een dubbele printkop.

 

Presentatie tijdens klantendag CAD2M

IF Adamas, de fabrikant van deze Nederlandse 3D printer is een zusterbedrijf van CAD2M, reseller van Solidworks. Begrijpelijk dus dat de introductie plaatsvond tijdens de klantendag van CAD2M, die door zo’n 400 mensen werd bezocht.

 

Live printen vanuit Solidworks

In een speciale sessie werd live getoond hoe het 3D printen van een model rechtstreeks vanuit Solidworks verloopt. Na het opdelen van het model in laagjes, via slic3r, verloopt het hele 3D printproces automatisch. Zo’n 150 deelnemers aan de klantendag namen actief deel aan deze sessie, een teken dat 3D printen leeft bij deze doelgroep. De print werd daadwerkelijk gestart tijdens de sessie. Tijdens de presentatie werden niet alleen de voordelen van 3D printen belicht, zoals modellen maken die je op geen andere wijze economisch kunt maken. Ook de beperkingen kwamen aan bod. Het dddrop-team wil een extra scholingstraject gaan inzetten waarin de (on)mogelijkheden van 3D printen worden toegelicht. Dat moet mensen zonder ervaring sneller op weg helpen met 3D printen. De printer zelf leverde veel enthousiaste reacties op, niet alleen over de kwaliteit ook over het bouwvolume.

 

Smart industry

In deze sessie werd ook ingegaan op de manier waarop IF Adamas de productie in de fabriek in Doetinchem heeft opgezet. Hier wordt namelijk een smart factory ingericht, waarbij ook de toeleverketen digitaal aan de printerfabrikant is gekoppeld en communicatie bijvoorbeeld via solid modeling verloopt. Voor CAD2M is de fabriek een testlab om ervaring hiermee op te doen en nieuwe ideeën te testen rondom de software voor smart industry.

 

Cad2M
De belangstelling voor de 3D printsessie tijdens de klantendag van CAD2M was groot.

 

Groot bouwvolume

De nieuwe dddrop Leader Twin heeft een bouwvolume van 320 bij 310 bij 305 mm. De laagdikte waarmee geprint wordt zit tussen 0,05 en 0,3 mm, afhankelijk van de instelling waarmee geprint wordt. De standaard nozzle heeft een diameter van 0,4 mm en de maximale printsnelheid is 120 mm/sec. Door het bed te verwarmen en met een geconditioneerde kast te werken verbetert de printkwaliteit. De dubbele printkop kan gebruikt worden om bijvoorbeeld voor de support filament van een andere kwaliteit te gebruiken.

 

Back to top button