3D print experts

Carsten Rasmussen (Lego COO) krijgt bestuursfunctie bij Evolve

Evolve Additive Solutions maakt de benoeming bekend van Carsten Rasmussen als lid van de Raad van Bestuur. Rasmussen is COO bij Lego Group, een van de investeerders in de 3D printerfabrikant. Evolve ontwikkelt 3D printtechnologie voor echte thermoplasten, de STEP-technologie.


Het Deense familiebedrijf Lego, bekend van de plastic bouwstenen, is een van de investeerders in Evolve Additive Solutions. Dit Amerikaans bedrijf is losgemaakt van Stratasys, dat in eerste instantie aan de technologie ontwikkelde om grote series kunststof producten te gaan 3D printen. Het Deense familiebedrijf heeft via Lego Ventures geïnvesteerd in Evolve Additive Solutions. Andere investeerders zijn Stanley Black & Decker Nu heeft het bedrijf dus ook een zetel in de Raad van Bestuur van Evolve.

Carsten Rasmussen
Carsten Rasmussen (Foto Lego Group)

Breed inzetbaar

Steve Chillscyzn, CEO van Evolve Additive Solutions, is blij met de benoeming van de Lego topman, die volgens hem kennis en ervaring meebrengt uit zowel maaktechnologie, supply chain management als ook hoogwaardige ABS-producten. Carsten Rasmussen gelooft dat de technologie van Evolve voor een brede range aan sectoren een flexibele en kosten-effectieve productie-oplossing gaat zijn. Eind van dit jaar wil Evolve de STEP-technologie in de markt introduceren. Lego en Black & Decker hebben er al ervaring mee opgedaan in de ontwikkelingsfase.

Back to top button