ManufacturersTechnology

Carima im-j: DLP printer voor de juwelenindustrie

De Koreaanse fabrikant van DLP-printers Carima heef op de thuismarkt een nieuwe 3D printer gelanceerd, speciaal ontwikkeld voor de juwelenindustrie. Het gaat om de Carima im-j, die met behulp van een LED-lichtbron in een resolutie tot 50 micron print.

 

Carima toont nieuwe 3D printer met resolutie van 50 micron

 

Carima heeft verleden jaar op Euromold het debuut gemaakt op de Europese 3D printmarkt. De Koreanen zeggen met de C-CAT (Carima continuous additive 3D printing technology) een high speed printtechnologie aan te bieden. Met deze DLP/SLA-printers kan maximaal 60 cm per uur in de Z-richting worden geprint met kunststoffen.

 

carima im-j
De Carima im-j is een speciale versie van de 3D printer voor de juwelenindustrie.

3D printen in polymeer en was

Nu heeft men nog een nieuwe 3D printer gebouwd, die speciaal bedoeld is voor de juwelenindustrie. De printers worden in deze sector ingezet voor de productie van vormen en mallen om deze te gebruiken voor het verloren was gieten. Omdat de juwelenindustrie hoge eisen stelt aan de detaillering, is met name de resolutie verbeterd. De Carima im-j print met een maximale resolutie van 50 micron. Als lichtbron gebruikt het Koreaanse merk een violet LED-verlichting, die tot 7 keer langer mee moet kunnen gaan dan de projectoren die andere fabrikanten van DLP-printers gebruiken. Een levensduur van 20.000 uren is haalbaar, aldus de fabrikant. De Carima im-j heeft een maximaal bouwvolume van 96 bij 54 bij 150 mm, belicht met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels wat in de XY-richting resulteert in een resolutie van 50 micron en print met laagdiktes van minimaal 0,025 mm. Behalve polymeren kan er ook geprint worden met was dat door Carima zelf geleverd wordt. De printer wordt de komende tijd verder productierijp gemaakt.

 

Exportkansen

Carima CEO Byung keuk Lee heeft de deelname aan het Koreaanse K-CON 2016 LA tevens aangegrepen om te pleiten voor een makkelijkere toegang tot 3D printtechnieken voor het Koreaanse midden- en kleinbedrijf. Lee wil vooral in de kleinere bedrijven een investeringsgolf in 3D printtechnologie op gang brengen. Mede hierom nam hij eveneens deel aan een speciaal forum voor investeerders. K-CON 2016 LA wordt in Korea gezien als een kans voor het midden- en kleinbedrijf om exportplannen te concretiseren. Voor de industriële markt brengt Carima de Master EV 3D printer, eveneens gebaseerd op de violet LED technologie.

 

 

Back to top button