3D printmarktsoftware

cards PLM Solutions wil 3D printportfolio verbreden

Participatiemaatschappij Holland Capital geeft PLM specialist armslag voor groeiversnelling

Nu participatiemaatschappij Holland Capital een belang neemt in cards PLM Solutions, krijgt deze onderneming meer armslag om sneller te gaan groeien. Nie alleen qua Product Lifecycle Management software, ook op 3D printgebied, zegt cards CEO Erik Burghoorn.


Holland Capital neemt een belang in cards PLM Solutions. Hierdoor kan de Siemens partner versneld groeien. Schaalvergroting is noodzakelijk in de snel veranderende markt voor software voor de maakindustrie, zegt Erik Burghoorn. De verdienmodellen veranderen, bijvoorbeeld door de verschuiving van aankoop naar gebruik. Dat vereist volume bij de PLM specialist. Daarnaast ziet Erik Burghoorn dat klanten willen opschalen qua digitalisering. Implementatieoplossingen vragen om meer expertise om de klant goed te kunnen adviseren en met de klant mee te groeien. “Ervaren PLM mensen zijn schaars. Door overnames kunnen we nu sneller gaan groeien. Dat is noodzakelijk”, zegt de cards CEO. Hij ziet niet alleen groeikansen in de Benelux, ook in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland).

Ons succes met Ultimaker komt doordat we elk project behandelen alsof het een PLM project is

Erik Burghoorn, ceo cards PLM Solutions: doorgroeien met 3D printportfolio maar vooral met consultancy.

Top reseller van Ultimaker wil meer

De 3D printactiviteiten waarmee cards PLM Solutions enkele jaren geleden is gestart, passen daar heel goed in. Ook met deze activiteit wil cards groeien. “We zijn in 2017 enthousiast gestart om door te groeien naar een van de top 3 resellers voor Ultimaker in Nederland. We gaan kijken of we producten kunnen toevoegen aan ons portfolio.” Erik Burghoorn schrijft het succes met Ultimaker en tegenwoordig ook Formlabs toe aan het feit dat cards elk project behandelt alsof het een PLM-project is. “We leveren ook de kennis rond het gebruik van de Ultimaker.” Hoewel Erik Burghoorn niet uitsluit dat er in de toekomst nog producten aan het 3D printportfolio worden toegevoegd, verwacht hij dat de groei vooral zal liggen op het vlak van consultancy. Daar is bij klanten de meeste vraag naar. Met de Siemens software heeft het een platform om bij maakbedrijven end to end oplossingen te realiseren, zoals bijvoorbeeld bij Aeronamics is gedaan. “Alles omzetten naar design for additive manufacturing en alles wat erbij komt kijken richting machines en nabewerken. Daarvoor hebben we met Siemens NX een goede positie.”

Holland Capital heeft de afgelopen 40 jaar in meer dan 140 Nederlandse MKB-bedrijven geïnvesteerd, met de nadruk op groeimarkten als Healthcare en Technology.

Back to top button