3D printmarkt

Canon start verkoop printers van 3D Systems

Canon gaat in België en Nederland de 3D printers van 3D Systems verkopen. Het gaat om de printers voor de professionele markt, waarbij Canon zich richt op de maakindustrie, engineering- en architectenbureaus. 3D Systems handhaaft de relatie met de bestaande resellers in Nederland en België, laat een woordvoerster van Canon Nederland weten.

 

Succesvolle samenwerking in UK en Ierland krijgt vervolg in Benelux

Canon Europe verkoopt al een klein half jaar de professionele 3D printers van de Amerikaanse fabrikant in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Deze distributieovereenkomst wordt nu uitgebreid naar Nederland en België. “Deze uitbreiding stelt ons in staat nieuwe groeimogelijkheden te bieden aan nog meer relaties”, aldus Jeppe Frandsen, hoofd Production Printing Group bij Canon Europe, dat officieel de overeenkomst met 3D Systems heeft afgesloten.

 

Focus op kunststoffen

De focus van Canon met 3D printen ligt op prototyping voor snelle productontwikkeling. Vandaar de keuze voor de martksegmenten maakindustrie, engineering en architectuur. Voor deze markten komen met name de Project 660, 3500, 4500 6000 en 7000 serie van 3D Systems in aanmerking. Canon gaat niet de consumentenmarkt bedienen. Ook laat de woordvoerster desgevraagd weten dat de focus primair ligt op de technologieën colorjet en multijet printing en stereolithografie (SLA). Canon gaat voor deze type 3D printers ook service en trainingen aanbieden aan het bedrijfsleven.

 

Marktverbreding

3D Systems ziet in de nieuwe overeenkomst een kans om bredere doelgroep met meer toepassingsmogelijkheden in de Benelux te bereiken. Beide bedrijven hopen op een soortgelijke snelle start als eerder dit jaar in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waar de ondernemingen voor het eerst hebben samengewerkt. De verkoop door Canon is al direct gestart.

 

Back to top button