Applications

Can I Print This op Machineering

Heel wat 3D printtechnologieën zijn productierijp. Waar het op aankomt, is de juiste toepassing te vinden. Flam3D pakt dat op de komende editie van Machineering op met Can I Print This? AM-experts staan dagelijks klaar om met de bezoekers concrete ideeën of concepten te beoordelen. Is het zinvol om 3D printen toe te passen?

AM-experts helpen bezoekers technologiebeurs Brussel

Veel maakbedrijven en ook productontwikkelaars volgen 3D printen op de voet. Zeker in de metaalindustrie. Het aantal concrete toepassingen qua functionele onderdelen blijft echter beperkt. De organisatoren van Machineering in Brussel pakken de handschoen op. Machineering is de nieuwe technologiebeurs voor zowel engineering, metaalbewerking, smart industry alsook nieuwematerialen, gegroeid uit MTMS-Machineering. Additive Manufacturing & New Technologies is één van de tien themaroutes op het event.

Elke dag spreekuur

Flam3D pakt voor een belangrijk deel de inhoudelijke invulling op zich. Naast een aantal masterclasses rond praktische toepassingen van 3D printen, is er elke dag een vragenuur voor bezoekers die rechtstreeks met AM-experts willen discussiëren over of het zinvol is een bepaald product te gaan 3D printen. De Vlaams-Nederlandse brancheorgansiatie heeft hiervoor enkele AM-experts bereid gevonden om ideeën, tekeningen en concepten van bezoekers te beoordelen.

De AM-experts op Machineering

Deze experts zijn tot nog toe Yannick Christiaens van de Universiteit van Gent en Tom Scharlaken, lector aan Vives van de Hogeschool West Vlaanderen. Yannick Christiaens is onderzoeker en docent aan de Gentse universiteit. Hij heeft verleden jaar meegedaan aan de ontwikkeling van een opvouwbare fiets van composieten, bedoeld voor woon-werkverkeer als onderdeel van een multi-modaal vervoersconcept. Daarbij hebben de engineers van de Universiteit van Gent vooral gekeken hoe je gebruikservaringen kunt verbeteren door het bestaande concept los te laten en out of the box te denken. Tom Scharlaken werkt bij Vives van de hogeschool in Kortrijk. Een van de projecten waar hij momenteel aan werkt is het ontdekken van businesskansen van 3D metaalprinten.
Can I Print This is dagelijks van 13.00 tot 14.00 uur op Machineering.

Machineering 2019 vindt van 27 tot en met 29 maart plaats in Brussels Expo. Donderdag is de nocture, dan is het technologie-event geopend tot 22.00 uur. Kijk hier voor meer informatie.

FOTO: een toepassing gemaakt op de Desktop Metal Studio 3D metaalprinter: een op maat gemaakte opspanning.

Back to top button