Technology

Britse startup Satori lanceert industriële MSLA-printer

Dankzij 6K LCD scherm groter printen met behoud kwaliteit

Is de Britse startup Satori de volgende partij die de markt voor resin printers opschudt? De lancering van de nieuwe Satori VL2800 MSLA printer op Kickstarter trekt in elk geval aandacht: binnen een halve dag was het eerste doel bereikt. Het Satori-team mikt met de machine op industriële toepassingen.

Het is de tweede MSLA printer van de in Londen gevestigde startup. Vorig jaar oktober is de ST 1600 gelanceerd, vooral bedoeld voor de dentale industrie. Nu mikt Satori op industriële gebruikers die grotere werkstukken willen printen of batches kleinere onderdelen snel willen produceren. Het maximale formaat is namelijk 278 bij 156 mm met een hoogte tot 300 mm. Hiervoor heeft het team een aantal zaken fundamenteel moeten aanpakken.

Kickstarter campagne MSLA printer haalt in halve dag tijd het eerste doel

6K lichtbron

Satori gebruikt UV LED’s met een golflengte van 405 nm en een LCD scherm met een resolutie van 5448 bij 3060 pixels. Precies dit 6K panel zorgt er volgens de startup voor dat het bouwvolume vergroot kan worden zonder dat de kwaliteit van de prints achteruit gaat. De resolutie blijft hierdoor gelijk ondanks het grotere formaat; andere MSLA-printers met 4K stoten dan op hun grenzen. De laagdikte is 0,05 mm. Om deze te garanderen past Satori in de Z-as de KK module van Hiwin toe, een industriële kogelomloopspil  aangedreven door een motor die continu de positie controleert en bijstelt. Het formaat is voldoende groot om een onderbeenprothese in één geheel te printen, zoals een van de bèta klanten heeft gedaan. Bij de ontwikkeling van de VL2800 heeft de startup samengewerkt met designers uit verschillende branches, waaronder de juwelenindustrie, de medische industrie en architectuur. Het doel hiervan is geweest de DLP-printer niet alleen nauwkeurig te maken, maar eveneens gebruikersvriendelijk.

Het Satori team met linksachter CEO en oprichter Chengixi Wang.

Laagdrempelig

De Britse startup Satori wordt geleid door Chengxi Wang, afgestudeerd aan Oxford University. Als vrouwelijke tech entrepreneur wil zij de 3D printtechnologie vooral laagdrempelig houden. “De technologie zelf kan soms behoorlijk intimiderend zijn. Wij willen de 3D-printtechnologie echter zo laagdrempelig mogelijk maken, om wereldwijd creatieve mensen en innovators te voorzien van een betaalbaar maar krachtig hulpmiddel”, zegt Chengxi Wang, CEO van Satori. De eerste backers van de VL2800 op kickstarter kunnen de 3D printer kopen voor 2150 Britse pond, een korting van 30% op de uiteindelijke prijs. De Satori VL2800 wordt dit najaar uitgeleverd. De printer wordt geproduceerd door Elegoo, een Chinese fabrikant die afgelopen jaar meer dan 100.000 3D printers heeft gebouwd.

Back to top button