ApplicationsTechnology

Benelux succes bij 3D Printing Industry Awards

Ultimaker én Fried Vancraen, oprichter en CEO van Materialise, zijn weer in de prijzen gevallen. Dit keer hebben ze een van de 3D Printing Industry Awards gewonnen, uitgereikt door het gelijknamige Britse online platform voor de 3D printindustrie.

 

Fried Vancraen: toekomstige software gebaseerd op AI

 

Fried Vancraen, een van de 3D print pioniers in de wereld, kreeg de Outstanding Contribution to 3D printing Award uitgereikt, onder andere voor de software ontwikkeling en de 3D print diensten aan de medische sector. “Vanaf het begin, bijna 30 jaar geleden, hebben we begrepen dat software cruciaal is voor de ontwikkeling van 3D print toepassingen. Dat is tot de dag van vandaag zo gebleven. ik denk dat software de sleutel tot het ontsluiten van nieuwe en zinvolle toepassingen zijn”, aldus de Materialise oprichter in z’n dankwoord. Hij wees er verder op dat Materialise momenteel bezig is met de AM software van de toekomst, die gebaseerd zal zijn op kunstmatige intelligentie. Overigens ging Yuniku eyewear, een initiatief van Hoya en Materialise, met de award voor de 3D scanning application of the year aan de haal/

 

Siert Wijnia van Ultimaker (midden) samen met Michael Petch (r), hoofdredacteur, en Beau Jackson, senior editor.

 

Ultimaker wint in Automotive Application categorie

Siert Wijnia, CTO en mede-oprichter van Ultimaker, kreeg de award in de categorie Automotive Applications voor het project dat Ultimaker bij Volkswagen Autoeuropa heeft gerealiseerd. Door de mallen, gereedschappen en armaturen te gaan 3D printen op Ultimaker printers, heeft de autofabrikant zo’n €325.000 in 2017 in de fabriek bespaard. Siert Wijnia: “Door het 3D printen toegankelijk, betrouwbaar en probleemloos te maken, willen wij de overgang naar de lokale digitale productie versnellen. ”

 

Xaar innovatie van het jaar

Andere prijswinnaars waren onder andere Xaar als innovatie van het jaar. Xaar slaagt erin om het printproces te versnellen en de eigenschappen van de onderdelen te verbeteren, vergeleken met de bekende 3D printprocessen. Nora Toure, oprichter van Women in 3D Printing, kreeg de award Community Advocate voor het werk dat ze voor deze specifieke community van vrouwelijke 3D print experts doet. BASF was de winnaar in de categorie materialen. En GE Additive ging met de award voor OEM of the year naar huis. 3D Systems en NextDent wonnen in de categorie Medical, dental or healthcare.

Alle winnaars kregen een 3D-geprinte trofee, ontworpen door een student aan de Bartlett School of Architecture, University College London.

Back to top button