software

Beamler verhoogt streefdoel crowdfunding campagne

Halverwege de crowdfunding campagne is Beamler het doel om € 150.000 op te halen al voorbijgestreefd. De Amsterdamse startup heeft daarop besloten om de lat hoger te leggen. De komende weken wil men nog minimaal een halve ton extra ophalen voor de financiering van de uitrol van het Beamler platform.

 

Nederlandse startup haalt in twee weken € 160.000 op

Beamler is één van de Nederlandse start-ups in het Europees Fabulous programma. Omdat materiaalselectie heel belangrijk is voor 3D printen, heeft het Beamler-team van veel gebruikte 3D printmaterialen eigenschappen in een database bijeengebracht. Momenteel zijn dat 239 materialen. Ook hebben ze van honderden 3D printers de specifieke eigenschappen bijeen gebracht. Een engineer die zijn CAD model upload naar Beamler, krijgt realtime een advies over welk materiaal en welke printtechnologie het meest geschikt zijn. Met een volgende muisklik krijgt de gebruiker toegang tot de 3D printers die aangesloten zijn op het netwerk.

 

Beamler
Engineers krijgen realtime feedback over de 3D printbaarheid van hun model en de kosten.

Platform sneller uitrollen

Om het concept verder uit te kunnen rollen, zoekt Beamler investeerders. Daartoe is op Symbid een crowdfunding campagne gestart. De teller staat nu rond de € 160.000. Door het streefbedrag te verhogen naar € 200.000 wil men extra salescapaciteit kunnen inhuren om het platform sneller uit te kunnen rollen. Jan Willem van Loon ziet namelijk in Beamler de oplossing om belemmeringen van de 3D printtechnologie weg te nemen. “Een groeiend aantal grote maakbedrijven omarmt 3D printen, maar 69% ervaart belemmeringen bij de implementatie en operationele problemen.

 

Transitie vergemakkelijken

Beamler helpt deze maakbedrijven de transitie naar nieuwe productietechnieken gemakkelijker, sneller en goedkoper te maken. Het antwoord op de vraag of en hoe je iets moet 3D printen wordt nu immers vaak gevonden via trial and error. Bovendien moeten ze daarna vaak investeren in eigen 3D printtechnologie. Beamler wil dit via het online platform veranderen. Dit gebeurt door realtime feedback te geven en de maakbedrijven direct te koppelen aan de meest geschikte 3D printtechniek die beschikbaar is.

 

Back to top button