3D printservice

AM Solutions gaat 3D printservices aanbieden

AM Solutions breidt uit met 3D metaalprint service. Hiervoor is in Italië een nieuw bedrijf opgericht. Klanten uit heel West Europa kunnen er terecht voor engineering, 3D printen, mechanische nabewerking en kwaliteitscontrole.

Rösler biedt totaaloplossing: van ontwerp tot 3D printen en post-processing


Oppervlaktespecialist Rösler heeft vorig jaar alle activiteiten op het vlak van 3D printen gebundeld in AM Solutions. Onder die merknaam biedt de groep oplossingen voor het machinaal nabewerken van 3D metaal geprinte werkstukken. Met het nieuwe bedrijf AM Solutions S.r.l. in Italië biedt de groep klanten nu een compleet AM-pakket aan. De  reden voor deze uitbreiding is dat de mogelijkheden van AM met betrekking tot het creëren van innovatieve en geoptimaliseerde componenten pas maximaal worden benut, als daar in de ontwerpfase al rekening mee wordt gehouden. Door klanten hierin te ondersteunen, wil AM Solutions de toepassing in alle industriële sectoren versnellen.

Voor heel West Europa

De Italiaanse dochter biedt een compleet dienstenpakket aan. Engineers en designers werken met Siemens NX CAD-systemen, de software voor topologie-optimalisatie van Altair en de 3D-scantechnologie Atos van GOM. Hiermee kunnen ze in de ontwerpen de specifieke mogelijkheden die additive manufacturing biedt, maximaal benutten. Voor het feitelijk 3D printen is geïnvesteerd in eigen 3D metaalprinters. Deze diensten van AM Solutions zijn beschikbaar voor alle klanten in West-Europa. De geprinte producten worden in de Italiaanse vestiging volledig nabewerkt, zowel met CNC-technologie als met de eigen technologie van AM Solutions om de gewenste oppervlaktekwaliteit te bereiken.


Back to top button