ManufacturersTechnology

Admatec start verkoop Admaflex 130 3D printtechnologie

Na meer dan 5000 productie-uren gaat Admatec vanaf september de 3D printer voor technisch keramiek, Admaflex 130, aan derden leveren. Bij de lancering van de Admaflex printtechnologie zijn materialen beschikbaar zoals zirconiumoxide, aluminiumoxide fused silica. Andere materialen volgen later, Admatec heeft zelf al 3D geprint met nitride en carbidematerialen.

 

Nederlands bedrijf brengt technologie voor 3D printen keramiek naar de markt

Admatec wil een belangrijke speler worden in de ontwikkeling van 3D geprint technisch keramiek voor uiteenlopende markten. Michiel de Bruijcker, directeur van Admatec Europe: “Dit systeem stelt ons in staat om een essentiële rol in de ontwikkeling van 3D printen van technisch keramiek te spelen.” Een van de toekomstige markten is de medische industrie. Het Nederlandse bedrijf werkt immers aan de ontwikkeling van materialen die menselijk bot kunnen vervangen.

 

Admaflex 130
De nieuwe Admaflex 130 3D printer voor technisch keramiek.

 

5000 productie-uren ervaring

De eerste commerciële 3D Printer Admaflex 130 is een Nederlandse ontwikkeling, gestart door Formatec Ceramics en ECN in Petten. In 2013 heeft dit geleid tot de vorming van Admatec als zelfstandig bedrijf voor de productie van 3D geprint keramiek voor derden en de verdere ontwikkeling van de printtechnologie. De innovaties gedurende de meer dan 5000 productieuren die hier zijn gemaakt met de 3D printer, komen samen in de Admaflex 130. Een van deze innovatie is een systeem dat ervoor zorgt dat poeder hergebruikt kan worden, zodat het materiaal uiteindelijk 100% effectief ingezet wordt.

 

Vergelijking met spuitgieten

De verkoopprijs van de Admaflex 130 start bij € 75.000. In eerste instantie zal een beperkt aantal printers beschikbaar zijn. In het 3D Print magazine van februari verscheen een artikel waarin het 3D printen van technisch keramiek wordt vergeleken met het spuitgieten van componenten van technisch keramiek. Er wordt niet alleen een vergelijking gemaakt van de kostprijs, maar eveneens van doorlooptijden, opstartkosten et cetera (pagina 40).

Admatec toont de 3D printer in september op TCT Birmingham en in november op Formnext in Frankfurt.

 

Bekijk hieronder een video van de launch van deze 2e 3D printer uit Brainport regio:

Back to top button