Technology

Additively: met één muisklik toegang tot 300 3D printbedrijven

Additively giet haar tool om toegang te krijgen tot een groot netwerk van 3D print servicebedrijven in een nieuw businessmodel. Het basismodel is nog steeds gratis, maar tegen betaling zijn extra services beschikbaar om de volledige workflow geautomatiseerd af te handelen. Daaronder zelfs een geautomatiseerde NDA-tool.

 

NDA afhandeling verloopt nu automatisch

 

Additively is spin-off van ETH Zürich, de Zwitserse universiteit. De onderneming brengt onder andere vraag en aanbod in de 3D printmarkt bij elkaar. Doelgroep is het midden- en kleinbedrijf in Europa. Op dit punt zet Additively een nieuwe stap met de lancering van Single Point of Acces to 3D print.

 

Van gratis tot betaald abonnement
Het gaat hier om een applicatie die de workflow rond een 3D print deel automatiseert. In de gratis versie krijgen gebruikers advies over welke technologie ze het beste kunnen kiezen en dan toegang tot bedrijven die deze 3D printtechnologie aanbieden. Deze gratis versie laat toe om maandelijks 3 offertes bij meerdere bedrijven aan te vragen. Wie dat vaker wil, moet een abonnement nemen. In de Pro+ versie wordt ook het hele NDA (non disclosure agreements) automatisch afgehandeld. In dat geval wordt er een NDA-overeenkomst met Additively gesloten. Op zijn beurt sluit deze weer NDA’s met printservice bedrijven. Dat bespaart de bedrijven bij elke order administratieve handelingen en vertragingen. Voor de grootste klanten is er een mogelijkheid om een soort eigen netwerk via de servers van Additively te creeeren om zo toegang te krijgen tot in- en externe 3D print servicebedrijven. Professor Gideon Levy, wetenschappelijk adviseur van Additively, verwacht dat een dergelijke oplossing de toepassing van 3D printen in alle bedrijven zal versnellen. In de Zwitserse database zitten inmiddels meer dan 300 bedrijven die 3D printservices aanbieden. Zij verwerken meer dan 250 verschillende materialen.

Meer informatie

Additively

 

One Comment

Back to top button