3D printmarkt

Additive Industries versterkt managementteam

Additive Industries versterkt opnieuw het team dat de nieuwe 3D metaalprinter wereldwijd in de markt gaat zetten. Dit keer trekt de Eindhovense start up Ilko Bosman aan voor een positie in het managementteam. Ilko was eerder mede-eigenaar van Freedom of Creation.

 

Hightech startup klaar gestoomd voor marktintroductie Metalfab1

Het is de tweede benoeming in het management in korte tijd. Onlangs heeft Additive Industries al Harry Kleijnen binnengehaald, een van de 3D printpioniers in Nederland en bij Philips Healthcare verantwoordelijk voor de productie van de complexe grids in de röntgensystemen, een onderdeel waarvoor uiteindelijk 3D metaalprinten als productietechnologie is gekozen.

 

Bosman
Ilko Bosman treedt toe tot het managementteam van Additive Industries.

Software platform

Ilko Bosman is als voormalig mede-eigenaar van Freedom of Creation, een van de pioniers op het gebied van ontwerpen voor 3D printen. Het Nederlandse bedrijf is in 2011 overgenomen door 3D Systems. Ilko Bosman wordt binnen Additive Industries verantwoordelijk voor de administratieve organisatie en financiën maar zal ook de verantwoordelijkheid dragen voor het Additive World Platform. Dit software platform ondersteunt het volledige 3D metaalprint proces en werkt naadloos samen met het MetalFAB1 industriële printsysteem dat Additive Industries later dit jaar op de markt brengt. Ilko werkt al langere tijd samen met het team van Additive Industries aan de ontwikkeling van het platform. Volgens Daan Kersten, CEO, heeft hij zich bewezen als een visionair op het gebied van hard- en software integratie in deze digitale technologie.

 

Proces- en applicatie-ontwikkeling

Harry Kleijnen is begin september tot het Eindhovense bedrijf toegetreden als Manager Process & Application Development. In die rol gaat hij klanten van Additive Industries helpen om de processen en specifieke klanttoepassingen te ontwikkelen voor het industriële 3D metaalprint systeem MetalFAB1. Hij heeft in zijn werk bij Philips diepgaande kennis van additive manufacturing in een industriële omgeving opgedaan.

 

Introductie in Q4

Additive Industries bereidt zich met deze twee benoemingen voor op de introductie van de Metalfab1 in het vierde kwartaal van dit jaar. Daarmee gaat de hightech onderneming een volgende fase in, nadat het de afgelopen jaren van de grond af aan de nieuwe industriële 3D metaalprinter heeft ontwikkeld. Daarbij heeft het belangrijke internationale spelers aan zich weten te binden, zoals 3D SIM en Sigma Labs, twee Amerikaanse partijen op het vlak van simulatie van additieve processen en in-proces kwaliteitscontrole. De Metalfab1 belooft deze technologie aan boord te hebben waardoor de machine industrieel inzetbaar wordt. Onlangs heeft Additive Industries een licentie gekocht om de PrintRide3D softwaresuite van SigmaLabs te gebruiken in het prototype van de Eindhovense metaalprinter. Nog voor de marktintroductie wordt de software, geïntegreerd in de machine, getest.

 

Back to top button