3D printmarktTechnology

3DEO print 30.000 metalen componenten in één jaar

3DEO heeft in het tweede jaar dat de 3D metaalprintcapaciteit operationeel is, meer dan 30.000 onderdelen voor klanten geprint. In 2019 zal de productie fors hoger uitvallen. Er zijn twee nieuwe orders afgesloten, een voor het 3D printen van 24.000 metalen onderdelen, een tweede voor 28.000 stukken. 3DEO gaat daarom de productiecapaciteit dit kwartaal meer dan verdubbelen.

Dat laat Matt Petros, CEO en co-founder van 3DEO uit de buurt van Los Angeles weten. “We zijn trots op wat we bereikt hebben samen met onze klanten. Veel belangrijke klanten kiezen de 3DEO technologie als hun standaard door serieproductie met 3D metaalprinten.”

Lees hier het artikel in 3D print magazine

3DEO verdubbelt 3D metaalprintcapaciteit, twee nieuwe orders voor 28.000 en 24.000 werkstukken

3DEO

Een aantal voorbeeld producten 3D geprint met de technologie van 3DEO.

Eigen technologie bewijst zich nu

3DEO heeft een eigen metaalprinttechnologie (Layering Technology) ontwikkeld, op basis van binder jetting. De kruislings geplaatste lagen metaalpoeder worden geïnjecteerd met een binder. De stukken worden uiteindelijk gesinterd om tot een dichtheid van meer dan 99% te komen. De kwaliteit voldoet aan de internationale MPIF standaard 35. Behalve dat de kosten per onderdeel aanzienlijk lager zijn dan bij andere metaalprintprocessen, noemde CEO Matt Petros in een eerder gesprek met 3D Print magazine het feit dat de techniek makkelijk schaalbaar is een belangrijk voordeel. Uitbreiding van de productiecapaciteit in de eigen fabriek in Cardena (CA) is relatief snel en goedkoop te realiseren.

Schaalbaar en robuust

Die stap gaat 3DEO komende tijd zetten om ook de twee nieuwe orders dit jaar te kunnen uitleveren. De 3D metaalprintcapaciteit wordt fors vergroot. “3DEO’s productie metaalprinttechnologie bewijst zichzelf nu als heel goed schaalbaar en robuust”, voegt Marty McGough, COO en hoofd kwaliteit bij 3DEO toe. Met name onderscheidt de techniek zich volgens hem met de part-to-part en machine-to-machine consistente kwaliteit. Dat is onmisbaar als het om schaalbare serieproductie gaat.

Alternatief voor traditionele technieken

Met de techniek beantwoordt 3DEO de vraag naar kleine complexe metalen delen. De 30.000 onderdelen die vorig jaar werden geprint, zijn afkomstig uit meerdere sectoren. Van aerospace, defensie en consumentenindustrie tot en met machinebouw en medische industrie. “Klanten uit uiteenlopende industriesegmenten zijn momenteel bezig met validatie van onze technologie of gaan al snel richting serieproductie. Additive manufacturing concurreert eindelijk direct met traditionele productietechnieken.”, zegt Matt Petros tot besluit.

One Comment

Back to top button