3D print experts

3D Systems haalt oud top engineer Boeing binnen

3D Systems haalt een voormalig top executive van Boeing binnen om het managementteam te versterken. John J. Tracy, voormalig CTO bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer, komt het 3D printbedrijf versterken. Tracy heeft meer dan 37 jaar ervaring in de vliegtuigindustrie.

 

Versterking management met expert vliegtuig engineering

John J Tracy. (Foto: LinkedIn profiel)

John J. Tracy heeft deze ervaring niet alleen bij Boeing opgedaan. Hij heeft ook gewerkt voor luchtvaartbedrijven zoals McDonnell Douglas Corporation. Tot verleden jaar was hij Chief Technology officer en senior vice president Engineering bij Boeing. In zijn periode bij het Amerikaanse concern heeft hij onder andere engineeringteams aangestuurd bij de ontwikkeling van de Boeing 787 Dreamliner.

 

Focus op verticale segmenten

Hij brengt zijn diepgaande kennis van productie in de vliegtuigindustrie nu mee naar 3D Systems. En daar is het huidige management van 3D Systems blij mee. “Wij zijn een technologie georiënteerd bedrijf, met focus op verticale marktsegmenten. De toevoeging van dr. Trace aan onze directie herbevestigt onze belofte om het management te versterken. Het sluit ook aan op onze strategie om de winstgevendheid te vergroten door te focussen op de uitvoering”, zegt Vyomesh Joshi (VJ), 3D Systems’ President en CEO. De diepgaande kennis van de vliegtuigindustrie is waardevol voor de 3D printerfabrikant. Luchtvaart is immers één van de eerste industriesectoren die additive manufacturing heeft omarmd en volop werkt aan de integratie van de techniek in de bestaande productieketens.

 

Back to top button