3D printmarkt

3D printpionier FIT onderscheiden met Bayerns Best 50 award

De Duitse 3D print pionier FIT AG is uitgeroepen tot Bayerns Best 50, een van de 50 snelst groeiende bedrijven in Beieren. Daarbij wordt gekeken naar zowel een bovengemiddelde omzetgroei als ook groei qua aantal medewerkers.

Omzet groeide in 2015 met 30%, investering van 20 miljoen euro

 

FIT heeft een erg succesvol 2015 achter de rug. Na een investering van meer dan 20 miljoen euro, heeft het bedrijf de eerste additive manufacturing fabriek in gebruik genomen die specifiek voor deze technologie werd ontworpen en gebouwd. Hier worden zowel kunststof als metalen onderdelen 3D geprint. Volgens FIT beschikt het bedrijf over de grootste productiecapaciteit voor het 3D printen van metalen componenten. Na de testfase is de fabriek nu klaar om de fabriek op te schalen naar grootschalige productie van AM componenten. De investering van 20 miljoen euro dwingt des te meer respect af als je deze afzet tegen de omzet die het bedrijf haalt. Vorig jaar kwam de omzet van de groep uit op 17 miljoen euro, een groei van 30% vergeleken met een jaar eerder. Bij de onderneming werken 220 medewerkers, verdeeld over de vestigingen in Duitsland en de VS. 40% van de medewerkers is vrouw, daarnaast heeft het bedirjf veel medewerkers met een beperking in dienst.

 

bay_loeweGrote regionale werkgever

De award Bayerns Best 50 is toegekend omdat het bedrijf een belangrijke rol speelt als werkgever in de regio en de manier waarop het zich blijft concentreren op de groeistrategie. Carl Fruth, CEO, nam de award in ontvangst uit handen van minister Ilse Aigner, samen met de financiële topman van FIT Albert Klein. Fruth: “Deze Bayerns Best 50 award is een dankbare erkenning voor de wijze waarop we vastberaden bezig zijn productie te digitaliseren.” Dat is namelijk de visie die Carl Fruth sinds de start van FIT in 1995 voor ogen heeft. Additive manufacturing is een digitale productietechnologie die heel nieuwe producten mogelijk maakt en past in de implementatie van Industrie 4.0 oplossingen.

 

FOTO:  Minister van Economische Zaken in Beieren Ilse Aigner tijdens de uitreiking van de award, samen met Carl Fruth (CEO FIT),  Albert Klein (CFO FIT) en professor Thomas Edenhofer (Organizational Committee Baker Tilly Roelfs)

 

Back to top button