3D printmarkt

3D Printing Association: nieuwe ledenstructuur verlaagt drempel

The 3D Printing Association heropent deze week de mogelijkheid om lid te worden van de internationale belangenbehartiger. Met de nieuwe ledenstructuur, een satellietmodel, verlaagt de organisatie de drempel om toe te treden. 3DPA neemt deze week aan TCT in Birmingham en lanceert daar de campagne voor 2017.

 

3DPA definieert drie thema’s voor gezamenlijke activiteiten

3D Printing Association is eerder dit jaar overgegaan naar Lejeune Associating Management als back office. Op AM Show in Amsterdam presenteerden en Lejeune al de eerste nieuwe plannen die ze met de organisatie hebben. Sindsdien is er hard gewerkt aan de belangrijkste platformen: de website, email nieuwsbrieven en de ledenorganisatie. Deze week gaat 3DPA een nieuwe stap zetten, kondigt Jules Lejeune aan.

Feedback bevestigt behoefte

“De feedback die we sinds onze herstart hebben gekregen bevestigt dat er behoefte is aan een onafhankelijk business to business platform voor de Europese additive manufacturing industrie”, zegt Jules Lejeune. Op basis van de respons zijn er drie interessegebieden gedefinieerd. Het eerste is het bevorderen van opleiding en het vergroten van awareness onder studenten en jongeren. Het tweede punt is een gemeenscappelijk platform bieden waarop spelers gezamenlijk aan standaarden kunnen werken. Het platform biedt ook de kans om gezamenlijk standpunten in te nemen over de op handen zijnde regelgeving. Het derde punt waarop 3DPA een belangrijke rol kan spelen is het opzetten van een promotieplatform bieden voor een awarenesscampagne. Gericht op specifieke doelgroepen moeten er campagnes komen om de voordelen van 3D printen voor deze sectoren onder de aandacht te brengen.

Drie soorten lidmaatschap

Om het draagvlak verder te verbreden, stelt 3DPA zich vanaf deze week weer open voor nieuwe leden. Om de toegang laagdrempelig te houden, start 3DPA met een basic lidmaatschap dat € 250 per jaar kost. Aanvullend kunnen de leden zich dan aanmelden voor een van de drie forums, die overeenkomen met de drie aandachtsgebieden. Daar vindt de feitelijke samenwerking met de andere leden plaats. Voor elk van de forums zijn er al projectvoorstellen gedefinieerd, zoals een best case study van 3D printen in onderwijs, het opstellen van veiligheidsregels zowel als een plan om meer aandacht voor 3D printen te genereren. Met dit satellietmodel denkt 3DPA lidmaatschap voor meer spelers aantrekkelijk te maken, omdat men kan insteken op het interessegebied dat het meest aansluit op de eigen activiteiten.

3DPA neemt deze week (28 en 29 september) deel aan de 3D printbeurs TCT & Personalise in Birmingham.

Back to top button