3D Print magazine maart 2015

3D Print magazine verschijnt elke 6 maanden en is hét vakblad over additive manufacturing voor de hele maakindustrie in de Benelux en iedereen die interesse heeft in 3D printen. De 2e editie is eind februari verstuurd naar alle abonnees; begin maart is de editie verspreid onder de bezoekers van Rapidpro 2015. Hoe je je kunt abonneren op het 3D Print magazine, lees je hier. 

 

Wat staat er onder meer in deze editie:

 

Alleen een 3D-printer is onvoldoende 

De groeicijfers van de 3D-printmarkt zijn afgelopen jaar spectaculair geweest. Toch beseffen de fabrikanten dat er méér nodig is voor een echte doorbraak van de technologie in de maakindustrie. Voor een deel moet dit uit de technologie komen, vooral dan de proces- en kwaliteitsbewaking. Voor een ander deel ligt de oplossing in de designsoftware. Geïnspireerd door Apple, willen fabrikanten ecosystemen rondom hun 3D-printers creëren.

3dpm2-opening

 

Materialenmarkt groeit sneller dan printermarkt 

Deze markt voor 3D-printmaterialen groeit nog sneller dan de markt voor de 3D-printers zelf. Dat betoogde marktonderzoekster Rachel Gordon van ID techEx op de 3D Printing Materials Conference in Maastricht. Het onderzoeksbureau verwacht dat tegen 2020 de markt voor 3D-printmaterialen groter zal zijn dan die voor de hardware.

 

Materialen

 

Koelkanalen in matrijzen: niet alleen additive manufacturing

Listemann Technology en Renishaw GmbH – LBC Engineering laten zien wanneer additive manufacturing zinvol is om interne koelkanalen in matrijsinserts te maken en wanneer het verstandiger is andere technieken te gebruiken, zoals vacuümsolderen.

Matrijzenbouw

 

 

Juridisch: 3D printen zonder kleerscheuren

Een artikel over de juridische kant van 3D printen, geschreven door mr. Ernst-Jan Louwers van Louwers IP|Technology advocaten. Wat mag nu wel en wat niet?

 

Juridisch

 

 

En verder onder meer:

Interview prof. Egbert-Jan Sol van TNO: nieuwe waardeketens door digitale productie

Formaat geen belemmering meer voor 3D printen van kunststoffen

Sjef van Gastel (Objexlab): oplossingsdomein bepaalt keuze productietechniek

Home en professional segment 3D printers groeien naar elkaar toe

Aerialtronics halveert R&D traject bij drone-ontwikkeling met 3D printen

ECM Technologies: spanningsvrij en glad oppervlak AM-delen in luttele minuten

Back to top button