3D printmarkt

3D Delta Week in de startblokken: waardecreatie met 3D Manufacturing

Uniek grensoverschrijdend multi-eventweek begint op 21 juni

Zowel Vlaanderen als Nederland hebben veel te bieden op het gebied van 3D Manufacturing. De Unique Selling Proposition van de 3D Delta regio ligt echter in samenwerking. Dat laat de regio eind juni zien tijdens de eerste editie van de 3D Delta Week, met masterclasses, open huizen, beurzen en seminars tot en met het ultieme netwerkevent 3D Delta Networking Dinner.


Het doel van 3D Delta Week, de internationale evenementenweek over 3D Manufacturing, is een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van 3D Manufacturing, om als economische regio concurrerender te worden. Voor de organisatoren is het uiteindelijke doel duidelijk: “3D Delta Week wordt het jaarlijkse ontmoetingspunt voor iedereen die betrokken is bij 3D Manufacturing, zowel binnen als buiten de Benelux Delta. We gaan waarde creëren voor gebruikers en aanbieders”, zegt Kris Binon, directeur van Flam3D.

Vlaanderen en Nederland topregio als het om 3D printen gaat

Een mooi voorbeeld van 3D Manufacturing: 3D printen van matrijzen door Additive Industries en deze nabewerken tot precisie gereedschappen door Makino.

Topregio zoekt gebruikers van AM-technologie

De Benelux (de Delta) is een topregio als het om 3D printen gaat, met veel academisch en toegepast onderzoek; een groot aantal 3D printers en tal van veelbelovende start-ups en ondernemingen in deze sector. De initiatiefnemers willen dat veelzijdig en hoogwaardig ecosysteem verbinden en een podium geven. Tegelijkertijd tonen meerdere onderzoeken aan dat 3D printen nog onbekend is in de maakindustrie. Die ziet nog niet hoe de technologie in haar voordeel om te zetten. “Dit komt mede door de complexiteit en diversiteit van 3D-printen. Met meer dan 25 verschillende printtechnologieën is het niet meteen duidelijk wat je voor welke toepassing kunt gebruiken”, zegt Pieter Hermans, CEO van Jakajima en een van de initiatiefnemers van de 3D Delta Week. Er is wel een veelvoud aan toepassingsgebieden voor additive manufacturing. De 3D Delta Week brengt beide werelden samen om 3D manufacturing bij de verschillende doelgroepen onder de aandacht te brengen en het potentieel van de regio te tonen.

3D Manufacturing breder dan 3D printen

Tijdens de 3D Delta Week vinden er in zowel Nederland als Vlaanderen verschillende activiteiten rondom 3D Manufacturing plaats; activiteiten op het snijvlak van 3D printen, Model Based Definition. PLM, Virtual en Augmented Reality. Het voordeel van dit Benelux-ecosysteeminitiatief is dat bezoekers sneller en gemakkelijker 3D Manufacturing kunnen leren kennen, en kunnen netwerken en verkennen. Omdat verschillende evenementen in één week bij elkaar worden gebracht, is het gemakkelijk schakelen tussen de evenementen. Ambassador sponsors van 3D Delta Week zijn Materialise en Design8.

Tijdens 3DDW kunnen bezoekers:

  • Additive Manufacturing R&D Day bezoeken, waar onderzoekers en de industrie elkaar vinden en nieuwe stappen gaan zetten
  • het Open Huis bij Landré bezoeken
  • deelnemen aan de Materialise VIP Day met workshops die worden gegeven door experts uit de industrie op het gebied van fabricage en software voor data- en buildvoorbereiding.
  • Meedoen aan de masterclass Scalable production for high volume am-applications for health van Brainport Eindhoven
  • De Additive Manufacturing Climate Action Conference (AMCA-conferentie) volgen
  • 3D Production Days bezoeken. In dit nieuwe Mikrocentrum evenement komen RapidPro, MBD Solutions Event, Virtual Revolution en Smart Maintenance congres samen
  • Er volgen nog meer acticviteiten, onder andere bij 3D Makers Zone, Binder 3D en Weber Beamix

Het volledige programma (21 – 24 juni) vind je hier. Hou het in de gaten want er zullen nog nieuwe evenementen aan worden toegevoegd. Het initiatief van 3D Delta Week komt van Brainport Eindhoven, Flam3D en Jakajima.

FOTO: een van de 3D print start-ups in de Delta regio, Sculpman met een bijzondere FFF technologie

Back to top button