Applications

Oekraïne real life additive manufacturing testcase voor Amerikaanse defensie

Dat het Amerikaanse ministerie van defensie fors investeert in 3D printen is la langer bekend. Nieuw is dat het Amerikaanse leger momenteel een real life testomgeving heeft in Oekraïne. Het ministerie heeft een contract gesloten met Spee3D voor de levering van zeven AM systemen. En dat is niet de enige investering.


Het Australische Spee3D heeft een contract afgesloten met het Amerikaanse ministerie van defensie voor de levering van zeven 3D metaalprinters, WarpSpeed3D,  aan Oekraïne, inclusief het trainen van manschappen. De metaalprinters worden op verschillende locaties in Oekraïne ingezet om onderdelen te printen voor defensiematerieel.

Spee3D levert Amerikaanse defensie 7 3D metaalprinters voor Oekraïne


Herstellen van materiaal in uren

“We willen de Oekraïense soldaten de middelen geven om hun onderhouds- en reparatiecapaciteit te versterken waar en wanneer dat het belangrijkst is”, zegt Chris Harris, VP Defensie voor Spee3D. “De 3D printers voor metaal stellen hen in staat om metalen onderdelen te maken op het moment dat het nodig is en in real-time, zodat kritieke apparatuur in de strijd kan blijven.” Hiermee kan beschadigd materiaal in uren hersteld worden, zelfs als er geen reserve-onderdelen beschikbaar zijn. Het metaalprint systeem van de Australische fabrikant werkt met kinetische energie om het poeder te smelten. De cold spray technologie leent zich voor dit soort toepassingen. Het Warspeed3D systeem staat op een oplegger en kan gemakkelijk verplaatst worden.


Miljoenencontract voor 3Yourmind

De Australiërs zijn niet de enige die een contract bij defensie in de wacht hebben gesleept. 3Yourmind heeft van de zomer eveneens een contract  ter waarde van $ 2,5 miljoen binnengehaald bij  Marine Corps System Command’s Advanced Manufacturing Operations Cell (AMOC). Samen met Phillips Corp. Federal Division wordt de onderdelen identificatie software van 3Yourmond geïntegreerd in het digital manufacturing databeheer systeem van de Amerikaanse marine. Het contract komt nadat afgelopen jaar de partijen al hebben samengewerkt en geldt voor twee jaar. In de komende tijd gaat 3Yourmind onder andere een koppeling maken tussen het defensieplatform en software van derden, zoals PTC Windchill. AMOC gaat daarnaast 2D tekeningen verstrekken om in bulk te analyseren hoe geschikt ze zijn om te 3D printen.

Warspee3D
De 3D metaalprinter van Spee3D zoals deze enkele jaren geleden door het Australische leger werd getest (foto’s Spee3D)

Mariniers 3D printen gipsverband tijdens een vlucht


Game-changer voor korps mariniers

Afgelopen zomer heeft de Amerikaanse marine 3D printen ook op een heel andere manier ingezet. Aan boord van een Bell-Boeing Osprey van het Korps Mariniers hebben technici in de lucht met succes een medisch gipsverband 3D-geprint. Men denkt dat hiermee levens en ledematen gered kunnen worden als deze techniek op grote schaal wordt ingezet in gevechtszones. Samen met andere 3D print oplossingen denkt het korps mariniers in de toekomst de hele logistiek ingrijpend gaat veranderen. “In een notendop is additive manufacturing een game-changer voor het Korps Mariniers. Het stelt ons in staat om apparatuur te repareren en oplossingen te innoveren in de frontlinie”, aldus Matt Audette, programma analist bij het Advanced Manufacturing System van het Amerikaanse korps mariniers. “Met zijn kleinere voetafdruk en gebruiksvriendelijke technologie kunnen we essentiële onderdelen direct op het slagveld maken, waardoor we sneller en sneller reageren in elk gevechtsscenario.” Hij zegt met name de toegankelijkheid van 3D printers vergeleken met traditionele productietechnieken een voordeel te vinden.

l

Back to top button