3D printmarktManufacturersTechnology

Wat pruttelt er in het lab van Additive Industries?

Wie een kijkje wil nemen in de keuken van Additive Industries, krijgt half maart dé kans. Op de tweede dag van Additive World Conference schetst CEO Daan Kersten onder de prikkelende titel What’s cooking in the labs de ambities en de strategie van Additive Industries.

 

Additive World Conference biedt kijkje in de keuken van Nederlandse printerfabrikant

Het is alweer de 5e Additive World Conference die Additive Industries organiseert op 15 en 16 maart. De toepassingen staan dit jaar centraal. Wie beter kan dan de aftrap verzorgen dan Philip van Tell van RocketDiesel, een strategie en investment adviesbureau. Philip van Tell is auteur van het boek The Rise of Industrial 3D-Printing. Hierin beschrijft hij hoe 3D printen waarde kan toevoegen aan een heleboel standaard bedrijfsprocessen. Tell baseert zijn boek op een aantal case studies. Hierin beschrijft hij de technologie vooral vanuit het bedrijfskundig perspectief. Dat maakt zijn presentatie des te interessanter nu bedrijven vooral antwoord zoeken op de vraag hoe past 3D printen in mijn bedrijfsmodel?

 

Een foto van de conferentie verleden jaar. Ook dit jaar haalt Additive Industries een aantal sprekers naar Eindhoven die de verschillende kanten van AM belichten.

 

Sneller, groter, méér materialen

Voor Wilhelm Meiners bestaat er geen twijfel dat additive manufacturing met behulp van lasersmelten, zoals bij metaal printen, op weg is naar serieproductie. Hij leidt bij het Fraunhofer ILT de onderzoeksgroep Rapid Manufacturing. Een van de redenen waarom de industrie zoveel interesse voor de techniek heeft, is het efficiënt gebruik van materialen, zegt Meiners. Om de technologie beter geschikt te maken voor productiedoeleinden, werken de Duitse onderzoekers aan het opschalen van de productiviteit, het vergroten van het werkbereik en nieuwe materialen.

 

Roland Berger: innovaties vergroten potentieel AM

Bernhard Langefeld van Roland Berger kijkt alvast vooruit. In het onderzoek Additive manufacturing – next generation blikt het management adviesu bureau 5 tot 10 jaar vooruit. In het onderzoek wordt het innovatie potentieel langs de hele AM keten onderzocht. De uitkomsten laten zien dat we belangrijke innovaties mogen verwachten aan de proceskant van AM. Dat zal de ontwikkeling van industriële toepassingen van 3D printen positief beïnvloeden.

 

Effect van poeders

Andere sprekers op de eerste conferentiedag zijn David Wimpenny van het National Centre of Additive Manufacturing in Coventry. Sebastian Hess van designbureau Decubed gaat in op de mogelijkheid van generatief design in combinatie met additive manufacturing. Ludo Bautmans, werkzaam bij Oerlikon Surface Solutions spreekt over de invloed van ogenschijnlijke kleinere aspecten van metaalpoeders op de uiteindelijke mechanische eisenschappen van een 3D geprint product.

 

MetalFAB1, 3D metaalprinter van Additive Industries

Additive Industries gunt blik in de keuken

Op 16 maart geven Mark Vaes (technology manager bij Additive Industries) en Ilko Bosman (manager Finance & IT) presentaties over de technologie en het IT platform achter de Metalfab1. Voorafgaand aan hen, opent CEO Daan Kerstent deze 2e dag met onder andere de presentatie van de ambities die Additive Industries heeft. Verder licht hij de strategie om deze doelen te bereiken toe, evenals hoe de organisatie van de high tech onderneming eruit ziet. De tweede dag wordt afgesloten met een live demonstraties op de Metalfab1 3D metaalprinter.

Additive World Conference vindt op 15 en 16 maart plaats; de eerste dag op de HighTech campus in Eindhoven, de tweede dag bij Additive Industries.

Back to top button