3D printmarktTechnology

Inside3DPrinting Düsseldorf: hoe bereid je je voor op de AM toekomst?

Het zijn niet alleen technologische belemmeringen die een grote doorbraak van 3D metaalprinten afremmen. Regelgeving die onvoldoende op additive manufacturing is afgestemd en gebrek aan AM competenties bij medewerkers, zijn twee andere belemmeringen. Filip Geerts, directeur van CECIMO, zal tijdens de Inside3DPrinting 2017 conferentie in Düsseldorf de belangrijkste niet-technologische belemmeringen in kaart brengen en aangeven hoe dit aan te pakken.

 

Korting op toegangsprijs Inside3DPrinting voor lezers 3D Print magazine

 

Inside3DPrinting blijft dit jaar in Düsseldorf. Na een succesvolle editie in 2016 in combinatie met machinebeurs Metav, wordt de conferentie dit maal als standalone conferentie georganiseerd op 2 en 3 februari. In het programma is er veel aandacht voor de industrialisatie van additive manufacturing. Dat is onder meer een onderwerp waar Christoph Kiener van Siemens op in gaat. Kiener werkt als expert Sustainability Lifecycle Engineering bij Siemens. Hij laat zien hoe duurzaamheid een boost kan krijgen als je producten gaat redesignen voor additive manufacturing. Fried Vancraen, CEO van Materialise, schetst niet alleen wat we in zijn visie nog kunnen verwachten op het gebied van additive manufacturing. Vancraen gaat ook in op de vraag hoe je je vandaag kunt voorbereiden op de AM toekomst.

 

Vaardigheden en competeties voor disruptieve technologieën

Het trainen van medewerkers en zorgen dat die over de juiste AM vaardigheden en competenties beschikken, zal ongetwijfeld een van de adviezen van Fried Vancreaen zijn. Op dit punt staat de Europese maakindustrie, vooral dan de metaal, op een achterstand. Daarom heeft CECIMO afgelopen jaar het initiatief genomen voor het project Metals.

Filip Geerts, algemeen directeur van CECIMO, zal de niet technologische belemmeringen voor AM toelichten. CECIMO werkt met partners aan het wegwerken hiervan om de Europese industrie zo de kansen die AM biedt, te laten verzilveren.

Filip Geerts, algemeen directeur van de koepel van werktuigmachines, zal hier in zijn presentatie op Inside3Dprinting ongetwijfeld verder op ingaan. Metals staat voor MachinE Tools Alliance for Skills. Het doel van dit project is om de machinebouwers bewust te maken van de andere vaardigheden die nodig zijn én hen gereedschappen aanreiken. Daarmee moeten ze de vaardigheden van medewerkers op het niveau kunnen brengen dat disruptieve technieken zoals additive manufacturing vragen.

 

Meer dan 30 presentaties uit de hele AM industrie

 

Inside3DPrinting 2017 duurt 2 dagen (2 en 3 februari, Hilton Düsseldorf). In totaal zijn er meer dan 30 presentaties. Ondertitel is dit keer Experience Industry 4.0 Deze lopen uiteen van de keynotelezing van Fried Vancrean op de eerste dag tot meer praktische getinte presentaties. Tot die laatste groepen horen niet alleen presentaties over verschillende AM-technieken (onder andere HP en Arcam), maar ook presentaties over veilig werken met AM, de financiële kant van deze nieuwe technologie (onder andere door Roland Berger); sessies over materialen testen tot en met presentaties over de businesskant. De presentaties vormen een mix van lezingen door aanbieders van technologie, bedrijven die AM toepassen als ook de design- en onderzoekswereld.

 

Inside3DPrinting
Fried Vancraen is keynote spreker op de eerste dag van Inside3DPrinting Düsseldorf 2017.

 

Korting op de toegangsprijs

Tot en met 13 januari gelden de early bird prijzen (vanaf € 240); daarna gaan de toegangsprijzen omhoog. Lezers van 3D Print magazine kunnen 15% korting op de toegangsprijs krijgen. Vul hiervoor bij de registratie de code 3DPRINTMAGAZINEI3D in. De korting wordt dan direct verrekend. Aanmelden kun je hier doen.

 

Back to top button