Technology

Infosys en Renishaw: ondersteuning industrie bij transformatie naar AM

Infosys en Renishaw gaan samenwerken op het gebied van 3D metaalprinten. De twee bedrijven bundelen hun expertise. Daarmee helpen ze gezamenlijk klanten om de inzet van additive manufacturing te versnellen. Renishaw levert deze ondersteuning vauit de Additive Manufacturing Slutions Centres, waar klanten toegang hebben tot de allerlaatste technologie.

 

Gebundelde kennis volledig 3D printproces aangeboden vanuit Solutions Centre

3D printen heeft grote invloed op hoe producten gemaakt worden. Maar de technologie drukt een zwaarder stempel op hoe producten ontworpen worden. Additive Manufacturing (AM) maakt lichtere producten mogelijk, die minder beslag leggen op grondstoffen. Of die dankzij functie-integratie minder assemblage vergen. Juist deze productverbeteringen veranderen AM in een gangbare productietechnologie, verwachten de twee bedrijven. “Additieve productie stelt ons in staat innovatieve producten te ontwerpen en te maken met een spectaculaire prestatie- en efficiëntieverbetering”, aldus Sudip Singh, Global Head, Engineering Service bij Infosys Ltd. Infosys en Renishaw zien 3D metaalprinten komende jaren dan ook toegepast gaan worden bij de serieproductie van hoogwaardige onderdelen voor lucht- en ruimtevaart, medische producten, auto’ s, olie & gas, matrijzen en consumentenproducten.

 

Lage instapdrempel voor bedrijven

Om deze kansen te benutten, moeten bedrijven overtuigd worden én engineers leren hoe ze anders moeten gaan ontwerpen. Infosys heeft als engineering en IT consulting bureau ondertussen veel kennis van de beste designpraktijken voor AM ontwikkeld, in combinatie met krachtige designgereedschappen om productontwerpen te analyseren en te optimaliseren. Infosys levert end-to-end productontwikkeling en diensten voor klanten van meerdere segmenten over de hele wereld. De transformatie naar digitale maakprocessen zoals AM is een belangrijk aspect. Designkennis is echter slechts één kant van de medaille. Gaan bedrijven deze disruptieve maaktechnologie toepassen, dan vraagt dat dikwijls een behoorlijke investering in tijd, middelen en machines en gereedschappen. Dat is voor sommige bedrijven een te hoge drempel. Om deze drempel te verlagen, slaan Infosys en Renishaw de handen ineen.

 

Alle stappen om tot 3D geprinte serieproductie te komen (Bron: Renishaw AM Solutons Centres)

 

Van 3D metaalprinters tot CNC frezen

Renishaw’s netwerk van AM Solutions Centres in Europa, Noord-Amerika en Azië verlaagt deze toetredingsdrempel. Bedrijven krijgen in deze centra, zonder dat ze direct zelf veel moeten investeren, toegang tot de machines, faciliteiten en AM-expertise. Elk Solutions Centre beschikt behalve over de 3D metaalprinter ook over alle machines en apparatuur die nodig is voor de juiste printjob voorbereiding én nabewerking. Daarnaast zijn ervaren specialisten van de twee bedrijven beschikbaar. “Want terwijl je met 3D metaalprinten complexe geometrieën kan creëren in één processtap, is een zekere mate van afwerking over het algemeen vereist om functionele producten te produceren,” zegt Marc Saunders, directeur Global Solutions Centres bij Renishaw. “Onze kennis van meet-, bewerkings- en afwerkingsprocessen kan klanten helpen bij het ontwikkelen van een geïntegreerde productieoplossing.

Renishaw presenteert de 3D metaalprinttechnologie op de EMO 2017. Gratis toegangskaarten voor de beurs (18-24 september Hannover) vind je hier.

 

Back to top button