software

Esprit Additive Suite: geïntegreerd softwarepakket voor poederbed en hybride

Esprit presenteert op de EMO in Hannover Esprit Additive Suite. Met deze software kunnen zowel 3D printjobs voor poederbedmachines én hybride machines (met Direct Metal Deposition techniek) worden voorbereid. Programmeren, optimaliseren en simuleren van het totale proces gebeurt vanuit één softwareomgeving. Bij hybridemachines wordt ook post processing mee geprogrammeerd.

 

De Esprit Additive Suite bestaat uit meerdere delen. Afhankelijk of je met een poederbed metaalprinter werkt of een Direct Metal Deposition systeem (of hybridemachine), is er een specifieke app beschikbaar. Beide apps lezen direct native 3D CAD files in. Voor de hybride DMD systemen (zoals die van Mazak) biedt de nieuwe software een geïntegreerde oplossing voor zowel het programmeren van de freesbewerking op deze multitaskingmachines als ook het 3D metaalprinten. Méér kanaals 3D printen is eveneens geïntegreerd in de programmeersoftware. Esprit biedt in de app verschillende speciale strategieën voor de additieve bewerking aan. Zowel het additieve als subtractieve proces kunnen volledig worden gesimuleerd. Ook wordt een universele postprocessor voor alle hybride CNC machines meegeleverd.

 

Esprit Part to Build

Part-to-Build workflow bespaart tijd

De Esprit Additive app voor de poederbed metaalprinters (zoals de nieuwe machine van DMG Mori) is een veelzijdige printerdriver die het volledige additieve proces ondersteunt. Zowel de oriëntatie, creëren van supportmateriaal, optimalisatie, slicen en nesten gebeurt in dezelfde software. Een van de features is Part-to-Build workflow. Om deze feature optimaal te benutten knipt Esprit de workflow in twee delen. Een 3D CAD model moet altijd wordt gecombineerd met informatie over het printproces op een specifieke machine. Denk aan de oriëntatie, de belichtingsstrategie et cetera. Met deze nieuwe technologie van Esprit kan een tijdelijke Part-to-Build file worden aangemaakt. Deze kan dan in andere printjobs worden gebruikt. Voor de vervolgopdrachten hoeven dan enkel nog zaken als nesten gedaan te worden. Daarmee bespaart men tijd én verbetert men de consistentie van het 3D printproces.

 

Kennisregels en best practices

Verder voegt Esprit kennismanagement toe aan de nieuwe software. Problemen kunnen interactief worden opgelost. Kennis wordt gedeeld met andere engineers binnen het bedrijf. Beslissingen kunnen genomen worden op basis van geautomatiseerde regels en best practices. Een belangrijk onderdeel van de app is thermische simulatie van het 3D printproces. Hiermee kan men vooraf vervormingen in het werkstuk voorspellen.

Esprit demonstreert de nieuwe software in hal 25 (D25) op de EMO 2017. Esprit Additive suite komt midden 2018 op de markt.

FOTO: het programmeren van een hybride machine zoals de Mazak i-400AM wordt eenvoudiger door de integratie die Esprit in de nieuwe software doorvoert.

 

Back to top button